banner565

banner472

banner458

banner457

Vodafone Akıllı Köy’ün çevreci uygulamaları tüm köylere model olacak

Vodafone Türkiye ve TABİT ortaklığında Aydın’da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy, akıllı teknolojilerin yanı sıra çevreci uygulamalarıyla da tarım sektörüne örnek oluyor.

AKILLI YAŞAM 01.07.2017, 08:40 01.07.2017, 00:27
5604
Vodafone Akıllı Köy’ün çevreci uygulamaları tüm köylere model olacak
Akıllı sistemleriyle toprak ve su kirliliğinin önüne geçerek tarımsal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlayan Vodafone Akıllı Köy, özel ilaçlama ünitesi, erken uyarı sistemi, sulama yönetimi ve çiftçi bilgilendirme eğitimleri ile çevreci tarımcılıkta Türkiye’deki tüm köyler için model oluşturuyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Türkiye’nin uçtan uca dijital teknolojilerle donatılmış ilk akıllı köyü Vodafone Akıllı Köy ile geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil bir kırsal yaşam modeli sunuyoruz. Bu model sayesinde, dijitalleşmenin gücüyle tarımsal üretimde verimliliği artırmayı, çiftçimizin sosyal yaşam standartlarını yükseltmeyi ve çevresel gelişime katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Aksoy, Vodafone Akıllı Köy’de Nesnelerin İnterneti uygulamalarıyla çiftçilerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştırırken çevre temizliği ve sağlığının korunmasına da katkıda bulunduklarını dile getirdi.

 

Yorumlar (0)
banner557