banner565

banner472

banner458

banner457

26. Kalite Kongresi ve Türkiye Mükemmellik Ödül Töreni, 21-22 Kasım’da, İstanbul’da; Dönüşüme Liderlik

KalDer tarafından 21-22 Kasım’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşecek ve Dergimiz KobiEfor’un İletişim Sponsoru olduğu 26. Kalite Kongresi’nin bu yıl ki teması: Dönüşüme Liderlik. Avrupa’nın en yetkin yönetim kongresi; iş, akademi ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

HABER 01.11.2017, 08:50 31.10.2017, 17:42
9164
26. Kalite Kongresi ve Türkiye Mükemmellik Ödül Töreni, 21-22 Kasım’da, İstanbul’da; Dönüşüme Liderlik

Başarılı İşadamı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve Giyilebilir Kalp Pili’nin Mucidi Dr. Canan Dağdeviren, 26. Kalite Kongresi’nin konuğu. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Şair, Yazar Sunay Akın ise renkli hikayeleri ile kongreye katılacak.

KalDer tarafından, 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve Dergimiz KobiEfor’un İletişim Sponsoru olduğu 26. Kalite Kongresi’nde; “Dijital Dönüşüme Global Bakış, Fütürizmden Realiteye Dönüşen Dönüştüren Teknoloji, Değerlenen İnsani Yetenekler, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Riskleri, İş Gücünün Geleceği ve Çeşitlilik, İş Hayatında İyi Olma Hali: Ruhun Ergonomisi ve Mutluluk, Dönüşen Liderlik, Avrupa’nın Dönüşen Yüzü ve Etkileri”, iş, medya ve akademi dünyasının önde gelen isimleri tarafından masaya yatırılacak. İş dünyasının saygın kuruluşu TÜSİAD’ın destek verdiği kongre iki gün sürecek ve çok sayıda yerli yabancı misafire evsahipliği yapacak. Bu yıl ki teması; “Dönüşüme Liderlik” olan organizasyon; Türkiye Mükemmellik Ödül Töreni ile son bulacak.

Günümüzde gerek şirketler gerekse bireyler için dönüşümün önemine dikkat çeken KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, hızlı ve sürekli uyum becerisi gerektiren çağda yaşadığımızı belirterek, bu nedenle kongrenin Türkiye’nin gelecek projeksiyonunun şekillenmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

“Anahtar kelimemiz dönüşüm”: Buket Eminoğlu Pilavcı, kongre ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı: “Günümüzde giderek daha sık dillendirilen açık inovasyon, ortak ve akıllı tasarım, kuantum merceği gibi kavramaların iş yaşamına girmesi; şu an ki yönetişim ve üretim metodlarını, çok kısa zamanda geçmişte kalan bir nevi ‘arkaik’ metodlar haline getirme riski taşıyor. Artık değişen koşullara uyum, geniş zamanlarda bir nesilden diğer nesile geçiş ile gerçekleşmiyor. Son derece hızlı ve sürekli bir uyum becerisi gerektiriyor. Kurumlar, şirketler; şu anda el yordamı ile kontrol etmeye çalıştıkları çok boyutlu bilgi karmaşası ile başetmek, sürekli değişen ve uygun stratejiler belirlemek durumundalar. İşte bu yüzden anahtar kelimemiz dönüşüm. Koşulların ve beklentilerin değişimi organizasyonları başka bir biçime girme yani transformasyon ihtiyacıyla karşı karşıya bırakıyor. Bu sürecin başarıyla gerçekleşmesi ise doğru metodoloji ile ilham veren isabetli bir liderlikle mümkün görünüyor. Bu yıl kongremizin ana temasını ‘Dönüşüme Liderlik’ olarak tanımladık. 2 gün sürecek kongremizde akademi, iş ve sanat dünyasından başarılı dönüşüm liderlerinin paylaşımlarını dinleyecek, bu konudaki temel konuları irdeleyeceğiz.”

100 okul mükemmellik kavramı ile tanışacak: KalDer’in 26. Kalite Kongresi kapsamında yürüttüğü ‘Herkese 1 Biletten Fazlası’ isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesine de değinen Buket Eminoğlu Pilavcı, Kongre’nin sözkonusu projeyle taçlanacağını söyledi:  “KalDer, üstlendiği misyon ve tecrübesiyle ülkemiz yönetim yaklaşımlarına, sanayi ve ticaret hayatına, iş dünyasının her dönemdeki gündemine derin etki ve katkılarda bulunmayı başarmış bir sivil toplum kuruluşudur. Çalışmalarının odağına her zaman eğitimi koymuştur. Buradan hareketle bu dev organizasyonu faydalı ve örnek bir projeyle birleştirdik. Dönüşüm çağına tanıklık etmek için alacağınız biletlerin sayısı bini aştığında 100 okulumuzu mükemmellik kavramı ile tanıştıracağız. Yaş alan ancak her daim gençleşen KalDer Ailesi’nden bu projemizi hayata geçirebilmek için destek bekliyoruz.”

Oturum başlıkları neler?: Kongrede tartışılacak diğer konu başlıkları ise şöyle: “Fütürizmden Realiteye: Dönüşen Dönüştüren Teknoloji, Değerlenen İnsani Yetenekler, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Riskleri, Sürdürülebilirliğin Ana Faktörü Olarak Çalışan Güvenliği, İş Hayatında İyi Olma Hali: Ruhun Ergonomisi ve Mutluluk, Dönüşen Liderlik, Geleceğin İş Gücü, Avrupa’nın Dönüşen Yüzü-Dönüşüm ve Etkileri.”

Kimler katılacak?: Agah Uğur (Borusan Holding CEO’su) Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Gizer (Su CSR, Araştırma ve Sürdürülebilirlik Danışmanı), Ayper Topcu (Oyak Maden ve Metalurji Kurumsal İletişim Müdürü), Avi Alkaş (JLL Türkiye Ülke Başkanı), Ayşenur Evcil (BSH Dijital Dönüşüm Direktörü) Berna Öztınaz (PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı), Bahar Kayserilioğlu (KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi), Doç.Dr. Burak Küntay (Bahçeşehir Üniversitesi Öğr. Üyesi), Dr.Canan Dağdeviren (MIT Media Lab Öğretim Üyesi),Canan Ercan Çelik (SKD Yönetim Kurulu Başkanı ve Borusan Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı), Cengiz Ultav (TTGV Yönetim Kurulu Başkanı & Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi), Cenk Kıvılcım Cisco Systems Türkiye Genel Müdürü), Didem Gürcüoğlu (Tekay, MCT Yönetim Kurulu Üyesi), Ebru Dildar Edin (Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı), Prof.Dr. Emre Alkin (Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı), Dr. Emin Fadıllıoğlu (GSK CEO’su), Erol Bilecik (TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı), Hakan Güldağ (Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Hakan Ünlü (Maxion İnci Jant Genel Müdürü) Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu (İKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), İdil Yiğitbaşı (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Kaan Gürgenç (KalDer Türkiye Mükemmellik Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı & Ekol Lojistik Yönlendirme Kurulu Üyesi) Melek Pulatkonak (Binyaprak Kurucusu), Murat Yasa (Aromsa Yönetim Kurulu Başkanı), Murat Yalnızoğlu (Yönetim Danışmanı-Ülker Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi), Mustafa Seçkin (Global Compact Türkiye Ulusal Ağı Yönetim Kurulu Başkanı-Unilever Türkiye Başkan Yardımcısı), Necip Özçer (LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi-KalDer Yönetim Kurulu Sayman Üyesi), Nusret Kayhan Apaydın (Panasonic Eco Solutions Türkiye Genel Müdürü), Prof.Dr. Sadettin Hülagü (Kocaeli Üniversitesi Rektörü), Salih Cem Oral (İSDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı),  Dr. Serdar Savaş (Gentest Kurucu Başkanı), Soner Cesur (Arvato Türkiye CEO’su), Sunay Akın (Şair, Yazar) Ufuk Kardaş (UPS İK Ülke Yöneticisi), Ünal Çeviköz (Emekli Büyükelçi Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi), Vedat Erol (Danışman ve Lider Koçu), Dr. Yılmaz Argüden (ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu).

KalDer hakkında;
Merkezi İstanbul’da bulunan KalDer, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kurduğu şubelerle kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük ediyor. 1998’de, Ulusal Kalite Hareketi’ni (UKH) başlatan KalDer, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) Ulusal İşbirliği Ortağı’dır. 2006 yılında Amerika Kalite Derneği (ASQ) ile işbirliği başlatan aynı zamanda Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) Kurucu Üyesi olan KalDer’in ana faaliyetleri arasında Türkiye Mükemmellik Ödülü, Kalite ve Yönetim Alanındaki Eğitimler, Kalite Kongresi ve Kamu Kalite Sempozyumu, Kıyaslama Çalışmaları ve Türkiye Müşterinin Sesi çalışmaları mevcut.  Ayrıca KalDer’in, şubelerinin yanı sıra Kayseri, Trakya, Doğu Marmara ve Batı Akdeniz’de temsilcilikleri bulunuyor.

Yorumlar (0)
banner557