banner565

banner472

banner458

banner457

Urfa TSO’dan Sanal Gerçeklik Çalıştayı’na katılım

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile birlikte Sanal Gerçeklik Projesi kapsamında, Almanya'nın Magdeburg kentinde yapılan Çalıştay’a katıldı.

TSO PLATFORM 01.08.2018, 08:42 02.08.2018, 09:18
3486
Urfa TSO’dan Sanal Gerçeklik Çalıştayı’na katılım
Projenin amacı, GAP Bölgesi’nin batı bölümünün genel çekiciliğini ve bölgesel işgücünün kapasitesini arttıracak, özel sektör ile yükseköğrenim kurumları arasındaki işbirliğini güçlendirecek çalışmalar yapmak. Çalıştay’da "Özel sektör ve devlet sektöründeki sanal gerçeklik uygulamaları için araştırma ve eğitim olanaklarının güçlendirilmesi" bağlamında deneylere katılım gerçekleştirildi. Sanal gerçeklik merkezinin Şanlıurfa'ya kazandırılması için gerekli olan Canvas oluşturuldu. Harran Üniversitesi katılımcıları IFF de bulunan Elbedome tipi-VDTC'de 360 geniş projeksiyon sistemi bu sistemde sanal gerçekliği bir çok alandan örnekleri ile denedi. Mühendislik ve sanal ameliyatlar gibi çalışmalar yapıldı.
Sanal gerçeklik projesinin ana hedefi, her alanda imkan sağlayacak olan Sanal Gerçeklik Merkezi’ni Şanlıurfa'ya kazandırmak.

 

Yorumlar (0)
banner557