banner565

banner472

banner458

banner457

01.11.2019, 08:00 7576

Aklın Gücü

Kurumların kuruluş hedeflerinin ilki hayatlarını sürdürmektir. Ayakta kalmak ve varlığın devamı her canlı organizma ve kurum için geçerlidir. Bu nedenle ayakta kalabilmek gücü, dayanıklılığı simgeler.
20 yılını kutlayan ve iş dünyasının sesi olan KobiEfor dergisini, ülkemize ve insana yaptıklarını kutlarken her türlü koşullarda var olmayı kaslarına geçirmiş ve bu konuda tecrübe edinmiş güçlü ve önemli bir kuruluş olarak başarılarının artarak devam etmesini dilerim.
KobiEfor, “rekabetin akıl gücü” olarak belirlediği ilkesi ve sloganı, aklın var olmak, ayakta kalmak ve değişimlere uyum sağlamada ne kadar önemli olduğunun altını çizmektedir. Küreselleşen dünyada, rekabetin ne kadar kendini hissettirdiğini bilmeyen yoktur. Rekabet aynı zamanda kişi ve kurumları daha dayanıklı olmaya iterken bir anlamda değişimi yaratan güç olarak da önemlidir. Bazı kişi ve kurumlar rekabetin gücü karşısında havlu atarlar ama duygusallıktan sıyrılabilen, aklı ve akılcılığı sermaye yapmış kişi ve kuruluşlar bu rekabette daha da güçlenerek çıkarlar. Zira performansın yani başarının önündeki engellerden birisi konfor içinde olmaktır. Konfor, günlük hayatta bazı şeylerin tadını çıkarmada önemli olsa da başarının önünde bir engeldir. İnsanı, mücadele, değişim ve gelişim dürtüsünden uzak tutar. Kişi konfor tuzağına düşerse kısa zamanda tembelleşir, vurdumduymaz olur ve gelişmeyi ve değişmeyi askıya alır.
Duygu, insanı ve canlıları varlık yapan önemli bir özelliktir. Duyguların bir ucu acıları diğer ucu da mutlulukları kapsar ve her biri değerlidir, yaşanması, bilinmesi gerekir ki insan hayat yolculuğunda duygularını yönetebilmeyi öğrenebilsin. Akıl ise insanı insan yapan, diğer canlılardan farklı kılan, zekanın zekası olarak kabul edilen; bir çok insanda potansiyel var olmasına rağmen geliştirilmemiş bir olgudur. Uygarlığın, gelişmenin, büyümenin, buluşların, insanca yaşayabilmenin önemli girdisidir. Özellikle insan için olmazsa olmazdır. Aklı sayesinde uygarlık kuran insan yine aklını kötü kullanarak yaptıklarını akılsızlığı ile yıkabilmektedir. Dolayısıyla akıl insan ve kurumlar için bir rehberdir.
Bu bağlamdan yola çıkarak, aklın gücüne inanıp doğru ve amaçlara göre onu kullanabilmek için insanın sorumluluk alması gerekir. Zira akıl da kullanıldığında gelişen bir olgudur. Binbir türlü çalışmayla akıl geliştirilir. Bunların başında bilgiye ulaşmak için düşünmek, okumak, gözlem yapmak, tecrübe edinmek ve başkalarından ve her şeyden öğrenme tutumu geliştirmek gerekir.
Aklın sınırı yoktur. Hayal gücü de aklın sınırlarını zorlayan önemli bir etmendir. Hayal gücü, akıl ile harmanlandığında aklın gücü doruğa çıkar. Akıl insanı bilmeye, öğrenmeye, kavramaya, kontrol altına almaya, şeyleri doğru yönetmeye, hayatı ve hayatları daha iyiye doğru götürmeye yönlendirir. Aklının gücünü kavramış insan ve kurumları yöneten liderler etrafına başarı, bereket ve mutluluk getirirler.
Yazıyı bitirirken 20 yılını kutlayan KobiEfor dergisine tekrar başarılar dilerken emeği geçenleri tebrik ederim. Nice 20. yıllara derken başarılarının artarak devam etmesini dilerim.

Yorumlar (0)
banner557