KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

İş Bankası ‘Arktik Bilimsel Sefer’e katkı sağladı

EĞİTİM/ÜNİVERSİTE-SANAYİ

Türkiye’den bir grup bilim insanı, dünyada küresel iklim değişikliğinin en fazla etkilediği yerlerden biri olan Kuzey Kutbu’na “İlk Türk Arktik Bilimsel Seferi”ni, 11-26 Temmuz 2019’da, İTÜ PoLReC liderliğinde ve Türkiye İş Bankası sponsorluğunda yaptı. 

İş Bankası Genel Müdürlük binasındaki paylaşım toplantısına; İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama-Araştırma Merkezi (İTÜ PolReC) Müdürü ve Arktik Bilim Seferi Lideri Doç.Dr. Burcu Özsoy ve sefer ekibi katıldı.
Bilim seferinde; Arktik deniz buzu tipi gözlemleri ve analizi, deniz buzu yersel ölçümlerinin uzaktan algılama ile doğrulanması, Arktik denizcilik meteorolojisi, gökyüzü kalite araştırması, kalıcı organik kirletici örneklerinin alınması, mikroplastik araştırılması, bioürünleştirme çalışmaları yapıldı ve 80 Kuzey noktasına varış gerçekleştirildi. Adnan Bali, bilimsel ve akademik araştırma programlarının geliştirilmesinin ve kurumlarca desteklenmesinin ülkemizin geleceği ve toplumsal gelişim anlamında çok önemli olduğunu vurguladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.