KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

‘Akbank’la KOBİ Hareketi’

FİNANS

Akbank, işini büyütmek isteyen KOBİ’ler için kapsamlı bir KOBİ Hareketi başlattı. Akbank, KOBİ’lerin tüm finansal süreçlerini dijitalleştirerek işlerini aralıksız yürütmelerini sağlamayı hedefliyor.

Akbank, Pandemi’nin etkilerini atarak işlerini büyütmek isteyen KOBİ’lere destek olmak amacıyla ‘Akbank’la KOBİ Hareketi’ni başlattı. Müşterileri için geleneksel bankacılık tanımlamaları ve sınıflamalarının dışına çıkarak ihtiyaçlarına uygun ürün ve servisler tasarlayan banka, bu ürünlerin yanı sıra bankacılık dışı avantajlar içeren paketleri Akbank Mobil üzerinden hızlı bir deneyimle sunmayı ve böylelikle KOBİ’lerin olası tüm ihtiyaçlarına tek elden yanıt vermeyi amaçlıyor. Bu sayede Akbank, KOBİ’lerin tüm finansal süreçlerini dijitalleştirerek işlerini aralıksız yürütmelerini sağlamayı hedefliyor. Bankanın bu kapsamda müşterilerine sunduğu pek çok avantaj var. Yeni müşteri olan ya da Banka ile tekrar aktif olarak çalışmaya başlayan müşteriler ilk üç ay boyunca havale, EFT, swift, çek ve senet işlemlerini ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Akbank Mobil üzerinden yeni müşteri olanlar masrafsız, 50 bin TL’ye ve 36 aya varan vadeli aylık eşit taksitli ticari kredi imkânından faydalanabiliyor.

“Kapsamlı bir KOBİ Hareketi başlattık"
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, piyasanın nabzını tutan bir banka olarak, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını yakından izlediklerine değinerek, “Bankacılık birikimimizi de elde ettiğimiz bu bilgilerle birleştiriyor ve KOBİ’lerimize özel çözümler üretiyoruz” dedi. Pandemi’den sonra artık her yerde olduğu gibi KOBİ’lerde de işleri hızlandırma motivasyonu bulunduğunu belirten Oğuz, şunları söyledi: “Hepimizin ortak ihtiyacı olan işleri hızlandırma ve zaman tasarrufu konusunda KOBİ’lerimize destek verip, sunduğumuz avantajlarla da onların yanında olduğumuzu bilmelerini, hissetmelerini istiyoruz. Akbank’la KOBİ Hareketi kapsamında, KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarına göre bankacılık ürünleri ve bankacılık dışı avantajlar içeren paketler oluşturup, bu paketlerin mobil kanaldan self-servis aracılığıyla hızlı bir deneyimle sunulabilmesini amaçladık. Bu kapsamda ilk aşamada, KOBİ’lerimize E-Ticarete Hoş Geldin ve Vaktini Nakite Çevir Paketimizi sunuyoruz. Geri kalan paketlerimizi ise yıl içinde kademeli olarak sunmaya devam edeceğiz.”

Bülent Oğuz, kadınları desteklemek adına da EBRD ve KGF ile birlikte hareket ettiklerini anlattı:  “Avrupa Birliği ve Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da desteklenen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında 50 milyon dolar EBRD kaynağı ve yüzde 80 KGF teminat desteği ile sunduğumuz ‘Kadın KOBİ Paketi’ kapsamında teminat yaratmakta güçlük çeken, kadın KOBİ’lerimize 12 aya kadar ödemesiz dönemli, uygun faiz oranlarıyla 12 milyon TL’ye kadar taksitli ticari kredi imkânı sunuyoruz. Ayrıca krediden faydalanan KOBİ’lerimiz 1 yıl boyunca para transferlerini de ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Paket kapsamında; yeni POS müşterilerimize avantajlı komisyon oranı, POS hizmet ücretinde yüzde 50 indirim ve yeni ticari kart müşterilerimize ise chip-para fırsatı sunuyoruz.” Oğuz, KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve finansal olarak daha da güçlenmesi hedefiyle Akbank Dönüşüm Akademisi’ni oluşturduklarını da kaydetti.

“Akbank Mobil’le  işletmeler bankacılık işlemlerini daha hızlı yapıyor”
Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ise toplantıda şu ayrıntılara değindi: “Sunduğumuz ürün ve servisler ile öncelikli hedefimiz, müşterilerimizin ihtiyacını henüz oluşmadan görebilmek ve hızla karşılamak. Finansal yönetim servisleri, akıllı uyarı mekanizmaları ve içgörüler ile müşterilerimizin finansal asistanı olmayı hedefledik. Akbank bu doğrultuda ayrıca birçok yenilikçi ve katmadeğerli hizmeti de KOBİ’lere sunuyor. Bunlardan biri İşin İçin İşletme Finans Yönetimi (BFM). Banka, BFM kapsamında müşterilerine, hesapları ve kartlarının bakiyelerini, nakit akışlarını grafiklerle inceleyebilecekleri sade ve kullanıcı dostu paneller, finansal analizler, finansal takvim, işlem planlama ve takip edebilme fırsatı sağlayacak.  Yeni şirket kuran ya da genç şirketlerini büyütmeyi hedefleyen müşterilerinin verimliliklerini artırmalarına ve işlerini büyütmelerine destek olmak için de üçüncü parti iş ortaklarıyla birlikte pazaryeri entegratörleri, ön muhasebe programları gibi bankacılık dışı servisler de sunacak.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.