KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Mutfağın leziz minikleri: Mikro Filizler!

GIDA

Sebze, baklagiller gibi tohumların sıcak ve nemli ortamda yalnızca birkaç gün içinde filizlenerek yeşermesine mikro filiz deniliyor.

Bitkinin kök hali olduğundan olgunlaşmış haline göre çok daha yüksek besin değeri barındıran mikro filizler, geçmişten günümüze sağlık ve şifa kaynağı, aynı zamanda yoğun lezzetleriyle de mutfaklarda sıklıkla tercih ediliyor. Metro Türkiye, mikro filizler hakkında bilinmeyenleri yazdı. Tadı pancara benzeyen kırmızı amaranth’tan tatlı yapımında dahi kullanılabilen şeker otuna, boyutu küçük tadı büyük mikro filizler… Tatlı bezelye filizi, kırmızı perilla filizi, roka filizi, kırmızı turp filizi, soğan filizi, fesleğen filizi, Deniz Börülcesi, maydanoz filizi, hardal filizi…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.