KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Pinoa’dan unutulan 2 geleneksel lezzet

GIDA

Ülkemize ithal edilen gıdalardan kendi tohumunu üreten ve organik üretime uygun olanları yerli üretimle yaygınlaştırıp, daha taze ve kontrollü bitkiler yetiştirebilmek için Şanlıurfa’da yola çıkmış marka olan Pinoa, ürün yelpazesine iki ürün daha ekledi; Kabuklu Çiğ Susam Küncü ve Küncü Tahini.

Pinoa’nın Kurucusu Pınar Polat Güven, yerli susam ürettiklerini belirterek, “Doğuda böyle koyu renkli, kabuklu, yağlı ve lezzetli susama Küncü denir. Biz de onu göbek adı ile kullanıcılarımıza sunduk” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.