KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Halkbank’tan ‘Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi’: 57 bin kadına 5.5 milyar TL’lik destek

HABER

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, sağladıkları desteklerin 57 bin kadına ve 5.5 milyar TL’lik hacme ulaştığını söyledi.

Halkbank, 7 ayda Türkiye’nin 7 bölgesinde (Bursa, Antalya, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Konya, Malatya ve İzmir’de) düzenlediği Üreten Kadınlar Toplantıları ile ulaştığı sonuçları, İstanbul’da gerçekleştirdiği Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi’nde paylaştı. Zirve’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve girişimci kadınlar katıldı.
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin kadın girişimci ekosistemine somut fayda sağlayan en büyük projelerden birini hayata geçirdiklerini söyledi: “Oluşturduğumuz finansal imkanlarla 7 ayda Türkiye’nin 7 bölgesinden on binlerce kadının hayatına olumlu katkılarda bulunma şansını elde ettik. Kadınlarımızı ekonomik hayata dahil edebilmek ya da var olan işlerini geliştirebilmek için kurguladığımız Kadın Girişimci Destek Paketimizle, 57 bin kadına ve 5.5 milyar TL’lik kredi hacmine ulaştık. Çalışmamız, Türkiye’nin kadın girişimci ekosistemine somut fayda sağlayan en büyük projelerden birine dönüştü.”

Girişimcilerin yüzde 75’inin cirolarında iyileşme var: Arslan, projenin birinci yıl sonunda 100 bin girişimciye, 10 milyar TL kredi desteğine ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti: “Girişimcilerin yüzde 58’i kredi desteğini; küresel salgının ekonomik etkilerinin bertaraf edilmesinde, yüzde 19’luk kısmı yeni cihaz ve ekipman alarak üretim kapasitesinin arttırılmasında, yüzde 18’i işletme borçlarının ödenmesinde, yüzde 5’lik kısmı ise istihdam oluşturmakta ve yeni ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarında kullandı. Tüm bunların sonucunda kredimizden faydalanmış girişimcilerimizin %75’inin cirolarında önemli iyileşme sağlandığı görüldü.”
Arslan, kadın girişimcilerin finans ve satış-pazarlama konularındaki eğitim ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve bu ihtiyacı karşılayacak; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte ‘Kadın Girişimci Akademisi’ni hayata geçirmeyi amaçladıklarını anlattı. Dünyada Stevie ve Globee Awards ödül programlarında ‘kadınlara yönelik yeni finansal ürünler, girişimci kadınları destekleme ve güçlendirmede başarı’ başlıklarında toplam 5 altın ödül aldıklarını da belirten Aslan, Halkbank olarak da bir ödüllendirme programı başlatacaklarını müjdeledi.
“Her kadın, henüz başka bir hayali kuran kadının rehberidir”: Etkinliğin onur konuğu; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Kadınların güçlenmesi ve donanımlarını artırmaları, toplumu da şekillendiriyor. Güçlü kadınlar, güzel bir geleceğin köprüleri haline geliyor. Kadınların yalnızca çalışan olmalarını değil, girişimci olarak karşımıza çıkmalarını arzu ediyoruz. Bir hayalini gerçekleştirmiş her kadın, henüz başka bir hayali kuran kadının rehberidir. O yüzden, başarılarıyla iftihar ettiğimiz kadınlarımızdan, mentor olmayı bir misyon haline getirmelerini istiyorum. Birlikten kuvvet doğar ilkesiyle birbirimizin elinden tutalım” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadın girişimciliğini geniş bir yelpazede teşvik eden bu projenin, ülkemizin 7 bölgesine yayılmış kapsayıcı bir proje olduğunu aktardı.
‘Halkbank Üreten Kadınlar Belgeseli’ gösterilen Zirve’de, ‘İlham Veren Kadınlar’ paneli, etkinlik alanında ‘Türkiye’nin İlham Veren Kadın Girişimcileri Dijital Sergisi’ ve Sanatçı Deniz Sağdıç’ın ‘Sıfır Atık Sergisi’ yapıldı; kadın kooperatifleri, kurdukları stantlarda ürün ve hizmetlerini sergiledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.