KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

İnşaat ve hafriyatta kalitenin adı; Terlemez İnşaat

HABER

Terlemez İnşaat, hizmet kalitesi, geniş makina parkuru, uzman kadrosu ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla inşaat ve hafriyat sektöründe iddiasıyla öne çıkıyor. Terlemez İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Terlemez, sektöründe Gaziantep’in önemli markalarından biri olan ve imza attığı altyapı inşaatlarıyla iddiasını vurgulayan Terlemez İnşaat’ın 2020 yılında yüzde 30 büyümeyi hedeflediğini açıklıyor. 

Terlemez İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Terlemez, Terlemez İnşaat’ın geniş makina parkuru, uzman kadrosu, hizmet kalitesi ile inşaat ve hafriyat sektöründe iddialı bir şekilde öne çıktığını söylüyor. Müşteri memnuniyetini temel ilke edindiklerini belirten Ömer Terlemez, inşaat ve hafriyat alanındaki tecrübelerinin 1995 yılından beri katlanarak arttığını ifade ediyor. Sektörel değişimleri ve sektöre ilişkin dünyadaki trendleri ve teknolojik gelişimleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Ömer Terlemez, Terlemez İnşaat’ı bu çizgide sürekli geliştirdiklerini anlatıyor ve “Araç filomuzu da yeni ve güçlü araçlarla sürekli yeniliyor ve geliştiriyoruz” diyor.
Ömer Terlemez, “Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, inşaat sektörünün fonksiyonel özelliklerini geliştirmek için inovatif hizmetler üreten, yüksek insan kaynakları potansiyeli ve uluslararası kalite standartlarına uygun iş potansiyeli ile global bir yapıya kavuşarak dünya pazarında rekabet edebilen bir firma olmak” vizyonuyla hareket ettiklerini dile getiriyor ve misyonlarını şu sözlerle özetliyor: “Sürekli geliştirilen üstün kaliteli hizmetler ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde karşılayan, çevre ve insan sağlığına önem veren, sosyal sorumluluk bilincine sahip bir firma olarak çalışma mekanlarına samimi detaylar katarak trendlerin takipçisi değil belirleyicisi olmak.”
Ömer Terlemez, şirketin kuruluş öyküsünü de paylaşıyor: “İnşaat ve hafriyat dünyasında yeniliklerin öncüsü olarak 1995 yılında kurulan ve 2002 yılında Terlemez Ailesi tarafından aile şirketi olarak faaliyete geçirilen Terlemez İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., teknolojinin en son olanaklarıyla şekillenen teknik donanımı ve uzman kadrosuyla çalışmalarını yürütüyor. Şirketimizin Kurucusu Memik Terlemez ile birlikte 1995 yılında bir kepçe kamyonuyla işe başladık.”
Geniş makina parkuruyla proje bazlı işlere imza atıyor: Terlemez İnşaat, bugün; fabrika temelleri, yol, tünel ve köprü, dere, kanalizasyon ve asfalt altyapıları olmak üzere birçok proje bazlı çalışmaya imza atıyor. 100’ün üzerinde iş makinası ve 300’ün üzerinde kamyonuyla geniş bir makina parkuruna sahip Terlemez İnşaat, 450 kişi istihdam ediyor. Ömer Terlemez, Gaziantep OSB’nin tüm altyapı çalışmalarını, Maraş-Kayseri arasında yol, Nizip-Gaziantep Yolu, Antalya-Gazipaşa arasındaki yolun altyapı çalışmalarını ve Gaziantep’in tamamında yolların altyapı çalışmalarını yürüttüklerini aktarıyor.

Terlemez İnşaat, 2020’de yüzde 30 büyümeyi hedefliyor
Ömer Terlemez, Terlemez İnşaat olarak 2020’de yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini açıklıyor: “Şu anda fabrika temeli altyapısı, yol, tünel ve köprülerin altyapıları olmak üzere toplam 80 proje yürütüyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yer almak, işimize fark kattı. Gaziantep OSB büyüdükçe, geliştikçe biz de geliştik. Her yeni bölgenin altyapı çalışmalarını da biz gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde bizim kapasitemizde ve büyüklüğümüzde aynı işi yapan başka bir rakibimiz yok. Biz iş aramıyoruz, iş bizi arıyor, yaptığımız işin kalitesi bize referans oluyor ve bir sonraki işimizi getiriyor. A’dan Z’ye bir fabrikanın tüm altyapı hizmetlerini sunabiliyoruz. Gaziantep OSB’deki firmaların yüzde 98’ine altyapı hizmetlerini biz veriyoruz, 900 firmanın yüzde 80’inin kuruluş ve inşa aşamasında altyapılarını biz tamamladık, kalan firmaların da altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Gaziantep’imizin yatırımcıları her alanda çok büyük işleri gözleri kapalı bize veriyorlar. Bu da bizim için gurur verici bir durum. Biz Gaziantep’imize hizmet için çalışıyoruz bunu gerek iş hayatımızda gerekse sosyal hayatımızda kendimize ilke edindik. Projelerimizin ve hizmetlerimizin devamı gelecek, biz hizmet için varız.”
Kalitesi tescilli: ISO 9001:2004 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip olduklarını belirten Ömer Terlemez, müşterilerine işini zamanında, düzgün bir şekilde ve sözleşme gününde teslim etmeleri nedeniyle tercih edildiklerini anlatıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.