KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu: “Tunceli Dayanışma Kültürünü Büyüteceğiz”

HABER

Farklı belediyecilik anlayışıyla kısa sürede önemli projeleri hayata geçiren Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Dayanışma kültürüyle şehrimizin yerelden kalkınmasına katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Yürütmek istediğimiz projelerle halkımızın sosyal, kültürel, ekonomik vb. birçok alanda  kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında ilimizde doğayla uyumlu projeler hayata geçirmek ve yaşadığımız topraklara bir bütün olarak, doğaya değer veren bir anlayışı geliştirmek asıl anlamlı olan bizim için” dedi.

Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, şehrin kalkınması için alışılmışın dışında projelere ağırlık veriyor. Geçtiğimiz dönem Ovacık Belediye Başkanı olarak ‘Ovacık için Hayata Dokun’  projesiyle bölgede kooperatifçiliğin gelişimi ve bölge halkına katkı sağlayacak projeleri hayata geçiren Maçoğlu, bu dönem Tunceli halkı için çalışıyor.
Göreve geldikten sonra ilk aşamada belediyenin borçlarını ödemeyi tercih eden Başkan, son 2 yıldır yaptığı yol, park, altyapı, inşaat, kaldırım gibi hizmetleri ihalesiz gerçekleştiriyor. Bölgeden yetiştirilen ürünlerin satış ve pazarlamasını sağlayarak öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Bölgenin kültürel gelişimi için de projelerini aralıksız sürdüren Maçoğlu, 3 bin nüfuslu Ovacık ilçesine 10 bin kitaplık kütüphane yatırımı gibi kültürel projelere de imza atıyor.
Zorlu doğa koşulları nedeniyle ekonomik kalkınması sadece tarım ve hayvancılığa dayanan şehirde, planlanan ve yakın zamanda faaliyete geçecek projeler ile hem istihdam hem de ekonomik kalkınmada ivmenin yakalanması hedefleniyor. Yatırımları hayata geçirmek için kaynağın önemli olduğunu paylaşan Maçoğlu, son olarak belediye bütçesinden tasarruf sağlamak adına ihale sistemini kaldırdıklarını belirterek, “Demiroluk virajının parke döşeme işini geçen aylarda ihale yapmak yerine halk ile belediyenin işbirliğinde hayata geçirerek 1 milyon lira kara geçtik. Demiroluk virajı, ihaleye çıksaydı 1 milyon 400 bin TL civarında bir maliyeti vardı. Ama halkımızla birlikte öz imkanlarımızı kullandık ve 450 bin TL maliyetle o işi bitirdik. Belediyeler artık üretmelidir, belediye kendi öz gücünü kullanmalı. Bu şekilde bir başkasını zengin etme çabasına girmemelidir.  Bu çalışmalarda açığa çıkarmak istediğimiz şey; dayanışma kültürünü geliştirmek”
İhale sistemiyle çalışmayacaklarını duyuran Maçoğlu, şunları söyledi: “Aracımızın yetmediği projelerin dışında bundan sonra tüm işleri ihale değil de kendi imkanlarımızla yapacağız. Parkımızı, bahçemizi, yolumuzu ve sokağımızı kendimiz yapacağız. Bu şekilde belediyenin giderini kısıp daha fazla hizmet etmek amacımız. Eğitim, atölye ve kadın üzerine çalışmalarda ihale yapmadan elde ettiğimiz karı kullanacağız.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.