KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

“Kilis Tekstilkent Projesi” hayata geçiyor

OSB

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla imzalanan protokol çerçevesinde Kilis OSB içerisinde 13.5 milyon TL’lik bir yatırımla kurulacak Kilis Tekstilkent, 2 bin 500 kişiye istihdam kapısı olacak.

Kilis Tekstilkent Projesi, Bakan Varank ve Vali Recep Soytürk refakatinde İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ve Kilis OSB Başkanı Mahir Can tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren İpekyolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteğiyle, Kilis OSB içerisinde 13.5 milyon TL’lik yatırım yapılacak.
43 bin m2 üzerine kurulacak Kilis Tekstilkent’te 2 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Her biri 10 bin m2 kapalı alan üzerine inşa edilecek 2 fabrika, bu yıl içerisinde tamamlanarak üretime başlayacak. Projenin tamamlanmasıyla özellikle gençlere ve kadınlara yeni istihdam alanı açılmış olacak.
Bakan Varank, projenin fikir babası ve emektarı kısa süre önce yaşamını yitiren Belediye Başkanı Abdi Bulut’un adını ve anısını yaşatmak üzere projeye adını vereceklerini; Kilis Abdi Bulut Tekstilkenti olacağını söyledi.
Bakan Varank, ayrıca Kilis OSB’deki bazı fabrika incelemelerde bulundu. Varank’ın temaslarına Vali Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekilleri; Mustafa Hilmi Dülger ile Ahmet Salih Dal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti İl Başkanı Murat Karataş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ve diğer ilgililer eşlik etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.