KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

OSBÜK’te Gündem ‘Yeşil Dönüşüm’ oldu

OSB

Yeşil OSB ve sanayide yeşil dönüşümün istişare edildiği OSBÜK Yönetim Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Müşterek Toplantısı’nda, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, “OSBÜK olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Yeşil OSB Projesi çalışıyoruz.

OSB’lerimizi belli kriterlerle değerlendirerek, Yeşil OSB sertifikasıyla sertifikalandırmayı hedefliyoruz” dedi. Başkan Kütükcü toplantıya katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’a OSB’lerin taleplerini de ileterek, çözümü için destek istedi.

“Yeni sanayi parselleri için mevzuat sadeleştirmelerine ihtiyaç var”: Kütükcü, yatırımcıların OSB’lere yoğun bir yatırım talebi olduğunu aktardı: “Yatırımcıların talebini karşılayabilmek için yeni sanayi alanları üretmek zorundayız. Bunun için de mevzuat sadeleştirmeleri çok önemli.”

“Sanayiciler ülkenin üretim ve yaşam damarıdır”: Hayatın merkezinde üretim ve ‘sanayicilerin ülkenin üretim ve yaşam damarları’ olduğunu vurgulayan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Sanayi Komisyonu olarak OSBÜK ile güçlü bir takım çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Altunyaldız, ‘Yeşil OSB’, ‘Avrupa Yeşil Mutabakatı’ ve diğer gelişmelerin Türkiye’nin önünde bir fırsat olduğunu söyledi: “Yeni dünya düzeninde küresel tedarikçi olabilmeyi, küresel üretim merkezi olabilmeyi, küresel entegrasyonun en önemli aktörü olabilmeyi ve bunu başarabilmeyi arzu ediyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.