KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

"TOSBİ’ye Fransızlar ve Belçikalılar geliyor

OSB

Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), mevcut ekonomik koşullara rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Belçikalı çikolata firması olan Bemchimmko yatırım projelerini hazırlarken Fransız sermayesi ile kurulan Leana ise TOSBİ’den yer alarak inşaata başladı. 4,063,093 m2 kurulum alanıyla gelişmeye açık bir bölge olan TOSBİ; Ege Bölgesi’nin kaynak ve pazar avantajlarını ulaşım kolaylıklarıyla bir arada sunarken hammadde temininde yatırımcılarına kolaylık ve avantajlar sağlamak konusunda ön plana çıkıyor. 2019 yılında 8 firmanın daha faaliyete geçeceği TOSBİ, 2019 yılı sonunda 80 firma ve 5 bin çalışan sayısına ulaşacak.
Yem Sanayi üretime başlıyor:  TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken TOSBİ’de Tarım Kredi Kooperatifi’ne bağlı Yem Sanayi’nin açılışının yapılacağını da söyledi. Gürler, “Organize sanayi bölgesinin büyümesi hem ülke ekonomisi hem de bölgede istihdamın sağlanması açısından güzel bir gelişme” diye konuştu. 
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.