KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

SAHA İstanbul, 3. İrtibat Ofisi’ni, Ankara’da açtı

REEL SEKTÖR

Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisinde yerli kaynaklarla yüksek teknoloji üretebilen, kendi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra ihracatçı bir ülke haline gelmesinin hedeflendiği, milli teknoloji hamlesine destek veren SAHA İstanbul, hizmet ağını genişletiyor.

İstanbul’u merkeze alarak Kuzey Marmara hattında yer alan sanayici, tersane, üniversite ve teknoparkların oluşturduğu potansiyelin savunma, havacılık ve uzay sanayisinde değerlendirilmesi amacıyla kurulan SAHA İstanbul, 3. irtibat ofisini savunma sanayinin kalbi Ankara’da hizmete açtı.
Açılışta, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede, Savunma Bakan Yrd. Muhsin Dere, SSB Bakan Yardımcısı Faruk Yiğit, Ankara-İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdemir ve Savunma Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş birer konuşma yaptı.
SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, kurulduğu 2015’ten beri çok hızlı bir ivmeyle büyümeye devam eden SAHA İstanbul’un bugün 391 üyesiyle Türkiye’nin en büyük kümelenmesi olduğunu söyledi.
Ankara-İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin ise “Türkiye büyük bir badire atlatmakta. SAHA İstanbul gibi büyük kümelerin çıkışıyla yolumuza ve rotamıza devam etmekteyiz. Bir avuç Anadolu insanı Türkiye için can suyu olmuştur. SAHA İstanbul Türkiye için yeni bir ruh olmaktadır. Çanakkale ve İstiklal  ruhunu yaşatmaktadır” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.