KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

SAHA İstanbul, Anadolu’nun gücünü artırmayı hedefliyor

REEL SEKTÖR

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi SAHA İstanbul Yönetimi Tarsus, Mersin ve Kahramanmaraş’ta savunma ve havacılık sanayisine çalışan ve çalışma potansiyeline sahip firmalarla buluştu. Anadolu’da faaliyet gösteren yetenekli firmaların savunma sanayine kazandırılması adına gerçekleştirilen ziyaretlerde küme çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve İTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Koyuncu ve SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni (MTOSB) ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edip sanayicilerle bir araya geldi. Ardından Kahramanmaraş’a geçen heyet, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KMTSO) ziyaret ederek sanayicilerle biraraya geldi.
22 üniversitenin kümede yer aldığını vurgulayan İTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Koyuncu, üye firmaların üniversitelerin laboratuvarlarından yararlandığını, ayrıca Ar-Ge ve Ur-Ge projelerine destek verdiklerini söyledi.
Kümenin yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi veren Keleş, Kuzey Marmara’yı hedefleyerek kurulmalarına rağmen şu anda 35 değişik şehirde 51 değişik sektörde 700’e yakın firmayı savunma sanayine iş yapan ya da yapma potansiyeli bulunan firmaya ulaştıklarını, üye firmaların yüzde 83’ünün KOBİ’lerden oluştuğunu dile getirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.