KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Sirha İstanbul’da bu yıl ana tema ‘Sürdürülebilirlik’

REEL SEKTÖR

Türk ve Dünya mutfaklarının gastronomi alanındaki yeniliklerini İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası Sirha İstanbul’un bu yıl ki teması sürdürebilirlik oldu.

GL Events Exhibitions Türkiye Genel Müdürü Gülperi Erkanlı, “En yeniyi, en yenilikçiyi sunmak temel amacımız ve sürdürebilirlik bizim için sadece bu fuar için değil, artık tüm fuarlarımız için ayrılmaz bir parça olacak” dedi. Sürdürebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, ortak hedefleri olan sürdürebilirlik kapsamında Sirha’ya destek olacaklarını söyledi.
Fazla Gıda Pazarlama Müdürü Koray Koçer ise fazla gıda’yı faydaya çevirdiklerinin altını çizerek; “Odağımız gıda israfını azaltmak ve bununla beraber karbon salınımını da düşürmek” diye konuştu.
BELTUR Genel Müdürü Cenk Akın, “Kendini doğada yok eden bio pipetlere, cam ve geri dönüşümlü şişelere, bambu ve türevlerinden üretilen çatal, kaşık, bıçaklara geçtik. Baharatlar için dökmeli sisteme geçtik” açıklamasını yaptı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.