KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Dijitalpark Teknokent’in temeli atıldı

TEKNOPARKLAR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk-Alman Üniversitesi’nin ortaklığında kurulan Dijitalpark Teknokent’in temeli Çekmeköy’de atıldı.

Temel atma törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil Akkanat, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı ve Dijital Park Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Bayraktar, Dijital Park Genel Müdürü Prof.Dr. Tahsin Engin ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışı gerçekleştiren Bakan Varank, şunları söyledi: “Temelini attığımız teknoparkımızın, üniversitelerimizi girişimci ve yenilikçi birer üniversite olma yolunda güçlendireceğine inanıyorum. Dijitalteknopark, İstanbul ve Rize’deki yerleşkeleriyle birlikte tam kapasiteye ulaştığında, 4 bin tam zamanlı Ar-Ge personelinin çalıştığı 300 girişimciye evsahipliği yapacak önemli bir yatırımdır.”

Varank, 40 bin m2 alan üzerine kurulacak Dijitalpark Teknokent’in altyapı, idare binası ve kuluçka merkezi inşasına bugüne kadar 15 milyon TL civarında hibe verdiklerini ve gelecek dönemde de desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti: “Şimdiye kadar teknopark kaynaklı bin 330 patent, 200 tasarım, 399 faydalı model ve 543 yazılım tescilinin tamamlandığını görüyoruz. Bakanlık olarak teknoparktaki firmalarımıza şimdiye kadar yaklaşık 21 milyar liralık vergisel muafiyet tanıdık.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.