banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu için en önemli değer; İyi ve vicdanlı bir insan olabilmek

Yaşam mottosunu; “İyi ve vicdanlı bir insan olmak” diye açıklayan MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu; 2024’te Almanya, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan ve Kanada gibi ülkelere odaklandıklarını, 2025’te, MechSoft çözümlerinde yapay zeka entegrasyonunu daha da geliştirmeyi planladıklarını söylüyor.

CEO 01.10.2024, 00:00
768
MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu için en önemli değer; İyi ve vicdanlı bir insan olabilmek
banner623

MechSoft CEO’su Gökhan Erdoğdu, müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunmak amacıyla 2008’de kurulan MechSoft’un bugün; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Almanya ve Amerika’daki ekipleriyle şirketlere dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik ettiğini belirtiyor: “Kuruluşumuzdan bu yana önemli referanslar elde ettik ve ‘Müşterilerimizin Güvenilir Dijital Danışmanı’ mottosuyla iş ortaklarımıza yeni vizyonlar kazandırmayı hedefliyoruz. Tüm dijitalleştirme projelerimizde insan odaklı çalışmayı ön planda tutuyoruz. MechSoft, Deloitte Fast 50 programı kapsamında birçok kez Türkiye’nin ve Avrupa’nın en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketinden biri olarak seçildi.”
Dijital dönüşüm vizyonlarını ‘Tek bir platform üzerinden daha çok hizmet sunmak’ diye özetleyen Erdoğdu, “Bütünleyici platformlarımız, kullanıcı deneyimini ve IT operasyonlarını olumlu yönde etkiliyor. Müşterilerimizin beklentilerine özel çözümler sunabilmek için hızlı ve çevik altyapılar kullanıyoruz; tercih ettiğimiz tüm altyapılar ‘Low-Code Development’ ve entegrasyona açık platformlar. Dijital dönüşüm alanında odaklandığımız iki ana platform; M-Files Doküman ve İş Akış Yönetimi Platformu (ECM) ve CloudOffix’tir. Ayrıca, BricsCAD ürünümüzle pazarda lider konumuna doğru ilerlemekteyiz” diyor.
MechSoft olarak, 2024’te ‘Total Experience’ başlığı altında ‘Çalışan Deneyimi, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal Kaynak Planlama’ konularına odaklandıklarını kaydeden Erdoğdu, şunları söylüyor: “CloudOffix yatırımıyla yurtiçi ve uluslararası pazarda agresif bir büyüme stratejisi izliyoruz. Amacımız, CloudOffix’i uluslararası pazarda lider konuma getirmek ve mevcut pazarlardaki müşterilerimize en iyi bütüncül deneyimi sunmaktır. 2024’te Almanya, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan ve Kanada gibi ülkelere odaklandık. Küresel pazardaki marka bilinirliğimizi artırmayı hedeflediğimiz 2025’te, çözümlerimizde yapay zeka entegrasyonunu daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Pardus bünyesindeki BricsCAD platformumuzun Linux ile %100 uyumlu olması sayesinde kamu kurumları ve özel kuruluşların sisteme geçişlerini kolaylaştırdık.”
Şirketin vizyonunu geleceğe yönelik şekillendirmek: Dijital dönüşüm ve teknoloji alanındaki hızlı değişimlere uyum sağlamak adına şirketin vizyonunu geleceğe yönelik şekillendirmeye çalıştığını aktaran Erdoğdu, iklim krizi, ekonomik belirsizlikler ve dijitalleşme süreçlerindeki zorluklar karşısında stratejik kararlar alarak, yenilikçi teknolojilere odaklandıklarını ifade ediyor: “Ekonomik kriz dönemlerinde süreçlerimizi optimize ederek verimliliği artırdık ve dijital araçların entegrasyonu ile operasyonel maliyetlerimizi düşürdük. Sürdürülebilir iş modelleri geliştirerek çevre dostu çözümlerle rekabet avantajı elde ettik. Ayrıca, sürekli inovasyonu teşvik eden bir kültür yaratarak teknoloji yarışında öne çıkmamızı sağladık.”
Yaşam mottosunu; “İyi ve vicdanlı bir insan olmak” diye açıklayan Erdoğdu, iyi bir liderin değişime hızla adapte olabilen, stratejik düşünebilen ve ekipleriyle güçlü iletişim kurabilen biri olması gerektiğine inanıyor: “Ben de bu özellikleri benimseyerek, şirketimizi uzun vadeli başarıya taşımayı hedefliyorum. Kapıları her zaman açık tutarak ekibimle güçlü bağlar kurmayı; samimi, güven veren bir iletişim ortamı oluşturmayı önemsiyorum. Bu sayede ekip içindeki güven ve motivasyonu artırıyoruz. Benim için en önemli değer, iyi bir insan olabilmektir. Dürüstlük, adalet, hoşgörü ve başkalarına değer verme gibi özellikler, hem kişisel hem de profesyonel yaşamımda ön planda. Çok çalışmak ve sabırlı olmak da önemli değerlerimdir. Kariyerim boyunca azim ve kararlılık, beni zorluklarla başa çıkmada destekledi. Sürekli çalışmanın ve iş disiplininin önemine inanarak, ekibime de aynı yaklaşımı aşılamaya çalışıyorum. İletişime açıklık, kararlılık ve çalışkanlık, beni başarıya taşıyan temel değerlerimdir.”
“Sektörde fark yaratıyoruz”: MechSoft’un, kendi alanında oldukça başarılı, bir işi sonuna kadar devam ettiren ve asla pes etmeyen bir firma olduğunu söyleyen Erdoğdu, şu bilgileri veriyor: “Müşterilerimize en iyi çözümleri sunarken, dürüstlüğümüzden ve işimize olan bağlılığımızdan hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Bu yaklaşım, iş ortaklarımızla güvene dayalı uzun vadeli ilişkiler kurmamıza olanak sağlıyor. M-Files platformumuzla firmaların iş akışlarını ve doküman yönetim süreçlerini dijitalleştirerek büyük bir verimlilik artışı sağlıyoruz. Bu çözümlerle, müşteri deneyimi ve operasyonel süreçleri iyileştirmek isteyen firmalar için güçlü ve güvenilir bir iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Sunduğumuz bütünsel ve esnek platformlarla sektörde fark yaratıyoruz. CloudOffix platformumuz, Zero Code ve Low Code geliştirme imkanları sunarak implementasyon süreçlerini hızlandırıyor ve özel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştiriyor. Müşterilerimiz, kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan kendi uygulamalarını oluşturabiliyorlar. CloudOffix’in özel lisans yapısı, maliyetlerin kolayca ölçeklendirilmesine olanak tanıyor. Türkiye’de bir data center üzerinden hizmet vererek, müşterilerimizin verilerini yurtdışına çıkarmıyoruz. Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğunda, ihtiyaçlarına uygun esnek ve ölçeklenebilir çözümler tercih etmelerini öneriyoruz. MechSoft olarak, bu süreçte yanlarında olarak en iyi sonuçları elde etmelerini sağlıyoruz.”
MechSoft’un yolculuğu Ankara’da başladı: Erdoğdu, Mersin’de 1984’te dünyaya ‘Merhaba’ dediğini ve orada büyüdüğünü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği’nde lisans ve yüksek lisans derecelerini ve eş zamanlı olarak ODTÜ İşletme ve Kurumsal Finans Bölümü’nde yandal çalışmalarını tamamladığını, profesyonel iş hayatına ASELSAN’da Ar-Ge Mühendisi olarak başladığını anlatıyor. ASELSAN’daki görevinin ardından, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu Ağabeyi ve ODTÜ Fizik Bölümü mezunu Ablası ile birlikte MechSoft’un temellerini attıklarını aktaran Erdoğdu, kardeşleriyle birlikte 16 yıldır MechSoft’u bilişim sektöründe öncü konuma ulaştırdıklarını söylüyor.
Kariyerinde önemli kilometre taşları: Eğitim hayatı boyunca öğretmenlerinden ve ailesinden aldığı desteğin kendisine ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Erdoğdu, şunları anlatıyor: “ODTÜ’de aldığım eğitim, mühendislik bakış açımı ve problem çözme yeteneklerimi geliştirmemde büyük rol oynadı. Makine mühendisliği gibi disiplinli ve analitik düşünmeyi gerektiren bir alanda aldığım eğitim, kariyerimin her aşamasında bana rehberlik etti. İlk iş deneyimim Aselsan’da Ar-Ge mühendisi olarak başladı. Aselsan, Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayinde öncü kuruluşlarından biri ve burada çalışmak bana disiplinli, yenilikçi bir bakış açısı kazandırdı. Ar-Ge projelerinde çalışırken, her detaya önem vermeyi ve yenilikçi çözümler üretmenin gücünü anladım. Bu deneyim, MechSoft’u kurarken ve dijital dönüşüm alanında öncü projelere imza atarken benim için sağlam bir temel oluşturdu. Kariyerimdeki en önemli dönüm noktalarından biri, kardeşlerimle birlikte MechSoft’u kurma kararımdı. Dijital dönüşümün henüz Türkiye’de yeni yeni şekillendiği bir dönemde bu adımı atmak, bize sektörde öncü bir konuma gelme fırsatı verdi. Aynı zamanda, CloudOffix platformumuzun uluslararası pazarlarda başarıya ulaşması ve yapay zeka teknolojilerinin iş süreçlerine entegre edilmesi, kariyerimde diğer önemli kilometre taşları oldu.”
Sosyal sorumluluğa verilen değer: MechSoft ve CloudOffix projelerinin, kendisini her geçen gün daha fazla motive ettiğini ve yenilikler peşinde koşmasına olanak tanıdığını bildiren Erdoğdu, gelecekte sosyal sorumluluk projelerine daha fazla vakit harcamayı planladığına değiniyor: “Özellikle kısa bir süre önce kurduğumuz Enver Erdoğdu Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın büyümesi ve daha fazla öğrenciye ulaşması için vakıf çalışmalarına odaklanmak en büyük hedeflerimden biri. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs imkanı sağlıyoruz.”
Teknoloji ve ekonomiye odaklı: İngilizce ve Almanca bilen Erdoğdu’nun hayattaki en büyük keyiflerinden biri, kızlarıyla vakit geçirmek. “Kız babası olmak, hayata farklı bir bakış açısıyla yaklaşmamı sağlıyor ve onların dünyasını keşfetmek, benim için vazgeçilmez bir hobi haline geldi” diyen Erdoğdu, yurt dışı seyahatlerinde özellikle Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Dubai’de gerçekleşen teknoloji fuarları ve iş etkinliklerine katılmayı, iş dışında da kültürel zenginliği olan, tarihi dokusundan etkilendiği şehirleri ziyaret etmeyi; yapay zeka, liderlik, dijital dönüşüm gibi konularda, teknoloji ve ekonomi alanında kendini geliştirmeyi seviyor, bu alanlardaki dergileri düzenli takip ediyor: “Örneğin; Jason Jennings’in ‘Büyük Balık Küçük Balığı Değil, Hızlı Balık Yavaş Balığı Yutar’ kitabı, iş hayatında hızlı düşünme ve karar alma süreçlerine dair önemli dersler sunuyor. Teknoloji ve inovasyon üzerine odaklanan makaleler okumak, sektördeki gelişmeleri yakından takip etmemi sağlıyor.”

Yorumlar (0)