banner565

banner472

banner458

banner457

Hamle’de Üçüncü Çağrı; Üretimde Yapısal Dönüşüm

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nda üçüncü çağrıya ’Üretimde Yapısal Dönüşüm’ başlığıyla çıkıldı.

DESTEK-TEŞVİK 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:31
22883
Hamle’de Üçüncü Çağrı; Üretimde Yapısal Dönüşüm

Türkiye açısından stratejik öneme sahip ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesini amaçlayan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında, ‘Üretimde Yapısal Dönüşüm’ başlıklı üçüncü çağrı başvuruya açıldı.
Söz konusu çağrıyla temel olarak makine sektörüne ait ürünlerin, orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyindeki sektörler için önemli olabilecek kritik hammaddelerin üretiminin desteklenmesi hedefleniyor. Ar-Ge yoğun makine sektörü, sahip olduğu yüksek katmadeğer oranı, teknoloji üretimini zorunlu kılması, yatırım maliyetlerini düşürmesi ve nitelikli personele yönelik istihdam alanı oluşturmasıyla tetikleyici güce sahip lokomotif bir sektör niteliği taşıyor. Kritik hammaddelerin yerli üretimi ise dışa bağımlılığı ve dış ticaret açığını azaltmanın yanı sıra pek çok sektöre girdi sağlayarak daha önce mümkün olmayan yerli üretimi mümkün kılacak, aynı zamanda istihdam üzerinde de olumlu etki yaratacak.

Stratejik hedeflerle uyumu sağlayacak: Kritik hammadde üretimi ayrıca, ‘2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ bileşenlerinden ‘Yüksek Teknoloji ve İnovasyon’ başlığı altında vurgulanan ‘Öncelikli Sektörler İçin Stratejik Malzemelerin Geliştirilmesi’ hedefiyle de uyumu mümkün kılacak.

29 yenilikçi teknoloji alanındaki projeler desteklenecek: Çağrıyla orta-yüksek ve yüksek teknolojili ilgili sektörlerdeki 149 ürün ve ‘Servo Teknolojileri’, ‘Robotik ve Otomasyon Sistem Bileşenleri’, ‘Eklemeli İmalat Makineleri’, ‘Otonom/Yarı Otonom Endüstriyel ve Hizmet Robotlar’ yenilikçi teknoloji başlıkları altında 29 yenilikçi teknoloji alanındaki projelere destek sağlanacak.

Koşul: Başvuru yapacak yatırım projelerinde öngörülen Ar-Ge ve üretime yönelik yatırım harcamalarının toplam tutarının 10 milyon liradan yüksek olması şartı aranacak.

Başvuru için: Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerinin tamamına açık çağrıya başvurular, 1 Ağustos’a kadar www.hamle.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Milli Teknoloji Hamlesi çalışmalarının da önemli bir ayağını oluşturacak ‘Üretimde Yapısal Dönüşüm’ çağrısı kapsamında yatırımların çok daha hızlı, esnek ve etkin bir şekilde desteklenmesi mümkün olacak.

AB’den kültür sanata hibe ve destek müjdesi
Türkiye’de kültür ve sanat alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeyi hedefleyen CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, 30 Haziran 2021’de başladı. Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Büyükşehirlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki kişi ve kurumlara ulaşmayı hedefleyen projeyle farklı ihtiyaçlara yönelik dört ayrı hibe kategorisinde toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye destek verilecek.

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, online basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısı, Goethe-Institut Istanbul’dan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı Direktörü Ayşe Utku Erarslan, Goethe-Institut Istanbul Enstitü Müdürü Dr. Reimar Volker, Diyarbakır Sanat Merkezi Program Koordinatörü Övgü Gökçe Yaşa, İstanbul Bienali ve İKSV Güncel Sanat Projeleri Direktörü Bige Örer ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye Ofisi Direktörü Füsun Eriksen’in katılımıyla, Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

Yorumlar (0)
banner557