banner565

banner472

banner458

banner457

Vodafone Business’tan KOBİ’lerin dijitalleşmesine 12 milyon TL’lik destek; KOBİ’ler dijitalleşiyor

TOBB ve Vodafone Business, KOBİ’leri dijital geleceğe hazırlıyor. TOBB öncülüğünde, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde düzenlenecek 7. ‘Türkiye 100’ programına sponsor olan Vodafone Business, programa başvuran tüm işletmelere Veri Odaklı SMS çözümünü, programda ilk 100’e giren işletmelere ise Facebook&Instagram Reklam Hizmeti ile birlikte E-Ticaret Hizmet Paketi’ni ücretsiz sunacak.

DESTEK-TEŞVİK 01.04.2021, 00:00 10.05.2021, 16:16
22037
Vodafone Business’tan KOBİ’lerin dijitalleşmesine 12 milyon TL’lik destek; KOBİ’ler dijitalleşiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Vodafone Business, KOBİ’lerin dijitalleşmesi yönünde yeni bir adım attı. TOBB öncülüğünde, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliğinde bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Türkiye 100” programına sponsor olan Vodafone Business, programa başvuran tüm işletmelere Veri Odaklı SMS çözümünü, programda ilk 100’e giren işletmelere ise Facebook&Instagram Reklam Hizmeti ile birlikte E-Ticaret Hizmet Paketi’ni ücretsiz sunacak. Bu ücretsiz ürün ve hizmetlerle, “Türkiye 100” katılımcıları için toplam 12 milyon TL değerinde fayda sağlanacak. TOBB ve Vodafone Business işbirliği, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy’un katılımıyla düzenlenen online basın toplantısında duyuruldu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘Türkiye 100’ programıyla girişimci rol modellerinin sayısı artsın istediklerini söyledi. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Bu işbirliğiyle KOBİ’lerimizin dijitalleşmeye giden yolda teknolojik gücümüzle yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. KOBİ’lerimiz kazanırsa, tüm Türkiye kazanır. Vodafone Business çatısı altında, KOBİ’lerin büyümesine dijital çözümlerimizle destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Esnaf ve KOBİ’lere ücretsiz Dijital Pazarlama Danışmanlığı:  Vodafone Business, esnaf ve KOBİ’ler için kapsamlı bir destek paketi de hazırladı. Buna göre, Vodafone müşterisi olsun ya da olmasın, destek paketinden yararlanmak isteyen tüm esnaf ve KOBİ’lere 3 ay süreyle ücretsiz Dijital Pazarlama Danışmanlığı sunulacak. Bu kapsamda, esnaf ve KOBİ’lere özellikle “Arama Motoru” ve “Sosyal Medya” konularında destek verilecek. Vodafone Business, yeni destek paketiyle, Türkiye genelinde tüm esnaf ve KOBİ’lere ulaşmayı hedefliyor. Vodafone Bunsiness’ın sunduğu bu hizmetten 100 bin esnaf ve KOBİ’nin yararlanması durumunda, söz konusu müşterilere 36 milyon TL değerinde fayda sağlanmış olacak.
Başvuru için: vodafone.com.tr/buyukdestek

Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Mali Destek Programları
Son başvuru tarihi: 16 Nisan 2021
Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Mali Destek Programları ilan edildi. Çukurova Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında ‘Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Programı’ ile ‘Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı’ olan 2 mali destek programını ilan edildi.
Destek miktarı: Programların toplam bütçesi 15’er milyon, toplam 30 milyon TL.
Koşul: Proje, Adana, Mersin il sınırları içerisinde gerçekleştirilmelidir.

Engellilere Yönelik 2021/2 Hibe Desteği
Son başvuru tarihi: 16 Nisan 2021
İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) engelli bireylerin kendi işlerini kurmaları için 65.000 TL’ye kadar hibe desteği veriyor.
Amaç: Engelli bireylerin kendi işlerini kurmaya yardımcı olmak amaçlanıyor.
Kimler başvurabilir?: Çalışma gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olan engelli gerçek kişiler, engelli bireyin 18 yaşını tamamlamış olması, işyerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet etmesi, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olması, kendi üzerine aktif kayıtlı işyeri olmaması, emekli olmaması ve herhangi bir icra dosyası bulunmaması gerekiyor.
Başvuru: İŞKUR İl Müdürlükleri (başvurular e-devlet üzerinden online yapılıyor).

Yatırım fırsatları sayfası, yatirimadestek.gov.tr
Yerel, ulusal, küresel ölçekte yatırım fırsatı olabilecek yatırım konularının ön fizibilitelerinin yer aldığı yatırım fırsatları sayfası yatirimadestek.gov.tr web sitesine eklendi.
Bilgi için: https://www.yatirimadestek.gov.tr/yatirim-firsatlari

TÜBİTAK’ın KOBİ Destekleri
TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı), Türkiye’nin her bölgesinde ve sektöründeki KOBİ’lerin sorunlarına çözüm bulmak, yol göstermek ve kalıcı rekabet gücünü arttırarak ülkemizin  potansiyelini harekete geçirmek amacıyla illerde düzenlediği “KOBİ’lere Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları” konulu toplantılarını Pandemi nedeniyle sanal ortama taşıdı. Bu çerçevede, TOSYÖV’ün düzenlediği, DenizBank, MAİB-Türkiye’nin Makinecileri (Makine İhracatçıları Birliği), KobiEfor ve LOGO Yazılım çözüm ortağı olduğu; “TÜBİTAK’ın KOBİ’lere Destekleri” başlıklı online seminer, çevrimiçi gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, “KOBİ’lere Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları” konulu toplantı serisini Pandemi nedeniyle sanal ortama taşıdıklarını belirterek, “Toplantılarımızı KOBİ’lerimizi bilgilendirmek amacıyla elimizden geldiğince sanal ortamda gerçekleştirmeyi planlamaktayız” dedi.
TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Dr. Cevdet Baykal’ın yönettiği seminerde, TÜBİTAK TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) Bilimsel Programları Başuzmanı Oğuz Özbay konuşmacı olarak yer aldı.
Cevdet Baykal, ekonomiye değer katan KOBİ’lerin Pandemi döneminde her geçen gün daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Oğuz Özbay, 1501-TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’nı anlattı. Programa sadece KOBİ’lerin başvurabildiğini aktaran Özbay, “Projenin her dönemi için destek oranı sabit olmak üzere yüzde 75 olarak uygulanır. Destek süresi proje bazında en fazla otuz altı (36) aydır. Program 2020’den itibaren, yılda 2 defa açılan çağrılar ile başvuru almaya başlamıştır” dedi.

Özbay, şu bilgileri verdi: “1507-TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı ile KOBİ’ler tarafından yürütülen 600.000 TL bütçe ve 18 ay süreyle sınırlı ilk 3 projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi amaçlanmıştır. Bu üç projeye ilaveten, ortaklı proje başvurusu yapılması koşuluyla 2 proje daha bu programda desteklenebilmektedir. Destek oranı her dönem için sabit olup yüzde 75’tir. Program, 2020’den itibaren yılda 2 defa açılan çağrılarla başvuru almaya başlamıştır. 1707-Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı (Sipariş Ar-Ge-2020), müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan çözümleri, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge ile ticarileştirilebilir çıktılara dönüştürmeyi hedefliyor. Hızlı bir şekilde ürüne dönüşebilen ve ticarileşme potansiyeli yüksek Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.”

Derneklere Yardım Desteği
Derneklere Proje Desteği 2021 yılı başvuruları başladı. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini destekliyor. 2021 Yılı proje başvuruları 1 Mart 2021 tarihi itibariyle başladı.
Kimler başvurabilir?: 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun kapsamına giren ve tüzel kişiliği bulunan derneklerle derneklerin oluşturduğu federasyon ve konfederasyonlar.
Başvuru için: Başvurular Proje Destek Sistemi (PRODES) https://sso.dernekler.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır.
Bilgi için: https://www.siviltoplum.gov.tr

Yorumlar (0)
banner557