banner565

banner472

banner458

banner457

“İnşaat sektörü kalıcı tedbirlere ihtiyaç duyuyor” 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2019 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

DOSYA 01.04.2019, 08:40 26.04.2019, 09:14
10196
“İnşaat sektörü kalıcı tedbirlere ihtiyaç duyuyor” 

Rapor, inşaat faaliyetlerinde canlanma beklentisinin zayıf olduğunu ve sektörün uzun vadeli kalıcı tedbirler ile rayına girebileceğini ortaya koydu. Türkiye Hazır Beton Birliğinin (THBB) hazırladığı Hazır Beton Endeksi 2019 Şubat Ayı Raporu’nda bütün endekslerin eşik değerin altında olması; inşaat ve bağlantılı sektörlerde hareketliliğin düşük olduğunu ve inşaat faaliyetlerinde canlanma beklentisinin zayıf olduğunu gösterdi. Güven Endeksi’nin en düşük endeks olması, sektörün uzun vadeli kalıcı tedbirler ile rayına girebileceğinin en net göstergesi oldu.
Hazır Beton Endeksi 2019 Şubat Ayı Raporu’na göre 3 Endeks değeri de önceki yılın aynı dönemine göre düşüş sergiledi. Bununla birlikte son 3 aydır faaliyetteki yavaşlamanın hızında düşüş görüldü. Hem beklenti hem de güven endeksinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla –yüzde 1’in üzerinde düşüş göstermesi, önümüzdeki dönemde faaliyette mevsimselliğin ötesinde bir artış beklenmemesi gerektiği sonucunu ortaya koydu.

“İnşaat sektörü, uzun vadeli kalıcı  tedbirler ile rayına girebilecek”
Hazır Beton Endeksi 2019 Şubat Ayı Raporu’nun sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, inşaat faaliyetlerinde canlanma beklentisinin zayıf olduğunu ve sektörün uzun vadeli kalıcı tedbirler ile rayına girebileceğini söyledi.
Yavuz Işık, inşaat sektörüyle ilgili verileri değerlendirdi: “2018 Nisan ayından bu yana geride kalan 10 aylık süre zarfında inşaat sektörünü ve buna bağlı olarak inşaat sektörüne girdi veren imalat sanayilerini; zayıf iç talep, yüksek faiz ve ekonomik belirsizlik olumsuz olarak etkilemektedir.
Son dönemde faizlerin gerilemesine rağmen konut satışlarındaki kan kaybı devam etmektedir. Türkiye genelinde konut satışları, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre –yüzde 24.8 oranında düşüş gösterirken ipotekli konut satışlarında durum çok daha kötüdür. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yıla göre –yüzde 77.2 oranında azalış göstererek yalnızca 6.537 olmuştur. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı tek haneye (yüzde 9) gerilemiştir.”

Emlak Konut GYO, yabancıların ilgisini çekiyor
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Emlak Konut GYO, sektörüne ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Yeni yaşam alanları inşa eden şirket, prestijli projeleriyle uluslararası alanda da dikkat çekiyor.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli MIPIM 2019’da geleneksel Türk mimarisiyle yapılan Bizim Mahalle projesinin fuarın gözde projelerinden biri olduğunu söyledi: “Özellikle Küçükçekmece ilçesi sınırlarında 1 milyon m2’lik alanda kurulan ve özlenen mahalle yaşamı konseptiyle duyurduğumuz Emlak Konut Bizim Mahalle projemiz katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Toplamda yaklaşık 6 bin konut ve ticari üniteyi barındıracak projemiz caddeleri, meydanları, ata sporu merkezi, camisi, millet bahçesi, resmi kurumları yatay mimari konseptine uygun olarak hazırlanan konutlarıyla yabancı yatırımcının ilgisini çekti.”

MESA KOZ’da kampanya var
Gayrimenkul sektöründe 50 yıllık tecrübeye sahip MESA, konumu ve seçkin detaylarıyla dikkat çeken MESA KOZ projesinde ev sahibi olmak isteyenlere cazip kampanya fırsatları sunuyor. Kampanyayla MESA KOZ projesinde eve sadece yüzde 15 peşinatla teslime kadar ödeme yapmadan sahip olmak mümkün. Estetik tasarımı ve yüksek yaşam standartları ile bölgesinin referans projesi MESA KOZ, 280 bağımsız bölümden ve 28 kattan oluşuyor.

Projenin 19. katına kadar 1+1’ler ve 2+1’ler bulunuyor. MESA KOZ’da çok özel bir Lounge’ın hizmet vereceği 19. katın üstünde ise daha büyük 2+1’ler, 3+1 daireler ve 4+1 Penthouse seçenekleri yer alıyor. Birçok AVM, hastane ve eğitim kurumu MESA KOZ’a sadece birkaç dakika mesafede. Birkaç adımla 2 metro hattına da ulaşmanın mümkün olacağı MESA KOZ, Sahilyolu, Minibüs Yolu, E-5, TEM, Şile Yolu, Kuzey Marmara Yolu’na ve Boğaz köprülerinin her üçüne birden kolay ve doğrudan bağlanma imkanı sağlayan kesişme noktasında.

'Ondörtüç Pendik' projesi  yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtılacak
İnsay Yapı, 'Ondörtüç Pendik' projesinden daire alanlara konutlarını ve tapularını hemen teslim ediyor. İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, 'Ondörtüç Pendik'ten ev almak isteyenlere mümkün olan her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

‘Ondörtüç Pendik' projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler satışa sunuluyor. Proje, daire almak isteyenlerin karşısına 'yüzde 20 indirim ve 5 ay taksit imkânı' ya da 'yüzde 20 indirime ek yüzde 10 indirim ve peşin/kredili ödeme imkânı' gibi alternatiflerle çıkıyor. 'Ondörtüç Pendik' 9 bin metrekarelik alan üzerinde; 252 konut ve 15 ticari birimden oluşuyor.
24 saat güvenlik hizmetinin yer aldığı 'Ondörtüç Pendik' sakinlerine; yüzme havuzu, yürüyüş yolları, çocuk parkı, spor alanları, dinlenme alanları imkanının yanı sıra kapalı otopark ayrıcalığı da sunuyor. Profesyonel site yönetiminin bulunacağı ve her daireye depo alanının tahsis edileceği projedeki mağaza ve restoranlar da site sakinlerine kendi kendine yetebilen bir yaşam alanı sunuyor.

Yorumlar (0)