banner565

banner472

banner458

banner457

Toplantı ve kongre organizasyonları hibrit oldu

Pandemide, zorlu koşulların da etkisiyle toplantı ve kongre organizasyonları,  teknolojiye yatırımlarını artırarak iş dünyasına hizmetlerini çeşitlendirdi. Oteller ve organizasyon şirketleri, son teknolojiye sahip stüdyoları ve uzman reji ekibiyle iş dünyasına yönelik; fiziki ve sanal birarada ‘Hibrit Toplantı ve Kongre Organizasyonları’nı yaygınlaştırdı.

DOSYA 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:08
23344
Toplantı ve kongre organizasyonları hibrit oldu

Pandemi dönemi, hayatımızın her alanını yeniden şekillendirdi. Dijital dönüşümün hız kazandığı Pandemide, iş hayatı da yeniliklere adapte olarak yoluna devam ediyor. Maske-mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gereken bu dönemde iş hayatının gündemine uzaktan çalışma modeli ve bununla bağlantılı çalışma biçimleri oturdu. Pandemi nedeniyle birçok organizasyon, toplantı ve etkinlik iptal edildi, yüzyüze toplantıların sakıncaları ortaya çıktı.

Pandemi öncesinde; iş hayatının önemli etkinliklerine evsahipliği yapan oteller ve onlarla işbirliği yapan organizasyon şirketleri de bu yeni döneme ayak uydurarak faaliyetlerini sanal ortama taşıdı. Pandemi döneminde, her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de oteller ve organizasyon şirketleri, ileri teknolojiye ve dijital dönüşüme yatırım yapmaya odaklandı. Zirve, kongre, konferans, forum, fuar, arama konferansı-beyin fırtınası, seminer, çalıştay, atölye çalışmaları, eğitimler, workshop, kurumsal etkinlik, lansman, bayi toplantıları, ödül törenleri gibi birçok büyük organizasyona ve toplantılara evsahipliği yapan oteller, Pandemi’de, bu etkinlikleri oluşturdukları ‘yeni nesil dijital toplantı platformları’na entegre ettiler. Böylece fiziki ve sanal birarada olmak üzere ‘Hibrit Toplantı ve Kongre Organizasyonları’ yaygınlaştı.

Otellerde yeni konsept: Hibrit Toplantı
Hibrit Toplantı ve Kongre Organizasyonları ile oteller ve organizasyon şirketleri, yalnızca sanal etkinliklere imza atmakla kalmadı; fiziksel ve sanal toplantıları buluşturan karma toplantıları da hayata geçiriyor.
İleri teknoloji ile yüz yüze ve sanal yapılan toplantıları birleştiren Hibrit Toplantı ve Kongre Organizasyonları, yapay zekayla desteklenen yeni nesil dijital toplantı platformları sayesinde; led ekran, ses, ışık, kamera ve reji sistemleriyle gerçekleşen çekimlerle dijital platformlarda aynı anda canlı yayın, canlı sunum, güvenilir görüntü, ses ve video konferans sistemi, katılımcı ve ziyaretçilerin online görüşmeler yapabildiği sanal fuar, zoom toplantısı, webinar, video içerikli projeler, stüdyoda sanal sahnede sunum, online workshop, aynı anda karşılıklı sunum vb. gibi birçok yaratıcı, yenilikçi etkinlik hizmetleri veriyor.

Fiziki toplantı mekanlarını son teknolojilerle donatan, prodüksiyon şirketleri ortaklığıyla video ve canlı yayınlar yapılabilmesi için özel stüdyolar oluşturan, ‘yeni nesil dijital toplantı platformları’nı geliştirebilmek amacıyla özel yazılımlara yatırım yapan Hibrit Toplantı ve Kongre Otelleri ve organizasyon şirketleri, yatırım yaptıkları hibrit teknolojilerle hem Pandemi sürecinde iş dünyasının ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor, hem de Pandemi sonrasına hazırlanıyorlar.

Hibrit toplantı ve kongrelerin faydaları
Fiziki toplantıyla birlikte sanal toplantı da eşzamanlı yapıldığından yurtiçi ve yurtdışı katılımcı sayıları artacak. Oturum ve panellerin izlenme oranı yükselecek. Bilgi tüm ortamlardan hızlıca dağıtılabilecek.
Katılımcılara ödenilen ortalama maliyet düşecek.
İnteraktif alanda oluşturulabilecek sınırsız sayıda reklam varyasyonu ile sponsor gelirleri daha fazla olabilecek.
Yurtdışı misafir ve panelistlerin maliyet oranları azalırken; katılımları artabilecek.
Fiziki toplantı tarafında ise hijyen sertifikalı otellerde yapılan hibrit toplantılar, sağlık güvenliği açısından riskleri minimize ediyor.  

Yorumlar (0)