banner565

banner472

banner458

banner457

‘BİLGİ’ başarısız entübasyona son verecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, hem salgın süresinde hem de salgın sonrasında başarısız olunan entübe işlemlerini aşağı çekmeyi amaçlayarak yeni bir ürün geliştirdi.

EĞİTİM/ÜNİVERSİTE-SANAYİ 01.06.2020, 00:56 24.06.2020, 11:13
9658
‘BİLGİ’ başarısız entübasyona son verecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Başkan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr.Yiğit Dağhan Gökdel danışmanlığında, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri; Furkan Utku Emre ve Metehan Köklü tarafından yürütülen ‘Düşük Bütçeli ve Az Güç ile Çalışan Video Laringoskop’ projesiyle başarısız entübe işlemlerinin aşağıya çekilmesi amaçlandı.
Şu anda ürün tek kartlı harici bir bilgisayar üzerinden bir kamera modülü ile video aktarıyor. Video, HDMI bağlantısı üzerinden bir monitöre aktarılırken aynı zamanda yerel ağ üzerinden de paylaşılıyor. Bu yenilikçi özellikle aletin kullanımının ve tıp alanında eğitimin kolaylaştırılması hedefleniyor. Geliştirilen projeyle öğrenciler TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği’ni de almaya hak kazandı.

Yorumlar (0)