banner565

banner472

banner458

banner457

Aygaz’dan Asya’ya yatırım

Türkiye’nin lider LPG şirketi Aygaz, dünya evsel LPG tüketiminde en yüksek paya ve büyüme trendine sahip Asya pazarına giriyor.

ENERJİ 01.04.2019, 08:00 25.04.2019, 09:27
6178
Aygaz’dan Asya’ya yatırım

Aygaz, Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere ülkenin en büyük şirketlerinden United Enterprises ile anlaşma imzaladı. Aygaz ile United Enterprises’ın yüzde 50-50 pay sahibi olacağı şirket ortak yönetim esaslarına göre faaliyette bulunacak.
Aygaz’ın, bir süre önce Londra’da Şube açtığını hatırlatan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Eyüboğlu, şunları söyledi: “Bangladeş merkezli United Enterprises ile kurduğumuz iş ortaklığının, Aygaz’ı küresel bir oyuncu olma yönünde daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bangladeş’in Aygaz’ını oluşturmayı hedefliyoruz.” Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel de “Türkiye LPG sektöründe 58 yıldır edindiğimiz deneyimimiz ile Bangladeş’te değer zincirinin her aşamasında yer alan öncü şirket olma vizyonumuzu sürdüreceğiz. Yatırımımız ile Bangladeş’teki ticari faaliyetlerin yanısıra yeni fırsatları da değerlendirerek bölgedeki büyüme olanaklarını takip edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner557