banner565

banner472

banner458

banner457

Global, enerji portföyünü Mardin’in güneşi ile büyüttü

Global Yatırım Holding, temiz ve yenilenebilir enerji üretiminde ilk güneş enerjisi santralini devreye alıyor. Holding’in iştiraki Ra Solar, Mardin’de yatırımını gerçekleştirdiği 9 MW’lık (10.8 MWp) santralin kısmı geçici kabulünü tamamladı. Holding’in portföyündeki santrallerin kurulu gücü, Ra Solar ile birlikte 92.3 MW’a yükseliyor.

ENERJİ 01.12.2019, 08:00 23.12.2019, 09:48
7771
Global, enerji portföyünü Mardin’in güneşi ile büyüttü

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir kaynaklardan üretime yatırım yaparak ekonomimize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Temiz, yenilenebilir ve verimli enerji çözümlerine odaklanıyoruz. Yenilenebilir enerji portföyümüzü yeni projeler veya satın almalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.
Global Yatırım Holding Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Ülkemizin güneş enerjisinden elektrik üretimi için Fas ve ABD'nin ardından en uygun üçüncü coğrafyaya sahip olduğu kabul ediliyor. Türkiye’de toplam üretimin yüzde 3’ünü oluşturan güneş enerjisi, geliştirilme potansiyelini koruyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)