banner565

banner472

banner458

banner457

Kuveyt Türk, işbirliklerine öncelik verdi: KOBİ’lere çözüm üretti

İlk 10 banka arasında yer alan Kuveyt Türk, iş ortağı olarak gördükleri KOBİ’lere önemli avantaj sağlıyor. Banka’nın Miles&Smiles işbirliğinin yanı sıra dijital dönüşümü de içine alan özel çözümleri bulunuyor.

FİNANS 01.02.2022, 00:01 23.02.2022, 09:34
19167
Kuveyt Türk, işbirliklerine öncelik verdi: KOBİ’lere çözüm üretti

Aktif büyüklük açısından Türkiye’nin ilk 10 bankası arasında yer alan Kuveyt Türk, salgın koşullarına rağmen hedeflerinin üzerinde büyüme performansı gösterdi. Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz, 2025 yılına yönelik stratejik hedeflerini rekabet koşulları çerçevesinde şekillendirdiklerini belirterek, “Bankaların mobil görüntülü görüşmeyle uzaktan müşteri olabildiği, hesap açılışı yapabildiği yeni dönemde müşterilerimize kesintisiz, kolay, hızlı ve pürüzsüz bir deneyim sağlayarak Türkiye’nin bu alanda en iyi müşteri deneyimi sunan finans kuruluşlarından biri olmayı amaçlıyoruz” dedi. Tüm karar mekanizmalarında veriyi en etkin şekilde kullanarak geleceğin veri odaklı iş modellerini kurguladıklarını kaydeden Delipoyraz, şunları söyledi: “Bankamızın aktif kalitesi ve likidite anlamında ihtiyatlı yaklaşımını sürdürerek bu alanda sektörden olumlu yönde ayrışmaya devam etmeyi hedefliyoruz.  Diğer yandan, fon kullandırım hacmimizi artırmaya yönelik aksiyonlarla özellikle dış ticaret müşterilerimizi merkeze alarak tüzel tarafta desteğimizi daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Finansman desteklerimizi çeşitlendirerek ülke ekonomisinde önemli bir dinamizme sahip olan tarım, turizm ve enerji gibi sektörlerde daha fazla yer almak da planlarımız arasında yer alıyor.”

Kuveyt Türk ile Miles & Smiles işbirliği
Geçtiğimiz yıl, ülkemizin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları işbirliğinde Miles&Smiles’ın resmi ortaklarından biri olan Kuveyt Türk, yaptıkları işbirliği kapsamında, bireysel müşterilerin yanı sıra KOBİ müşterilerine de Miles & Smiles kredi kartlarını ve Mil kazandıran banka/debit kartını müşterilerine sundu. Delipoyraz, ticari müşterilerine Miles & Smiles Kuveyt Türk Business kredi kartıyla da sektörde bir ilki hayata geçirdiklerini anlattı: “Miles & Smiles Kuveyt Türk Business kartını, şahıs firmalarının yanı sıra ticari firmalar da kullanabiliyor. Ayrıca kart, firmaların ortak ve çalışanlarına yönelik ana karta bağlı ek kartlarla mil kazandıran yapısıyla da öne çıkmaktadır. Böylece, şirket adına yapılan harcamalar ek kartlarla yönetilebiliyor ve yapılan harcamalardan mil puan kazanılabiliyor. Business kredi kartı, ticari müşterilerimizin şirket harcamalarına ek olarak günlük ihtiyaçları da düşünülerek yüksek mil kazanım oranlarıyla dikkat çekmektedir. Miles & Smiles Kuveyt Türk kartlarını kullanan KOBİ müşterilerimiz, Türk Hava Yolları ve program ortağı hava yolu firmalarıyla yaptıkları uçuşlardan ve alışveriş harcamalarından da mil kazanabiliyor.”

Dijital dönüşümde özel çözümler sunuyor
Kuveyt Türk, değişen müşteri beklentilerini ve dijital gelişmeleri yakından takip ederek bu alanda öncü adımlar atıyor. 2012’den bu yana dijitalleşmeyi öncelikleyen banka, sektörde iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu. Delipoyraz, “Ar-Ge merkezlerinde geliştirdiğimiz BOA Bankacılık Platformu, şubelerin hizmet zenginliği ile ATM’nin pratikliğini buluşturan XTM, KOBİ’lere yönelik olarak geliştirilen CebimPOS, şubeye gitmeden internet veya mobil şube vasıtasıyla finansman kullanma imkânı veren Online Finans Sistemi gibi yeniliklerimiz müşterilerimiz tarafından bu dönemde yoğun şekilde kullanılan çözümlerimiz oldu” diye konuştu.

Kuveyt Türk, KOBİ’lere avantaj sağlıyor
Delipoyraz, KOBİ’leri iş ortağı olarak gördüklerini ve KOBİ’lerin yatırımlarında değer kazandıracak finansal yol haritalarını çizmelerini önemsediklerini; bunun için üretim, ihracat, yatırım amaçlı sermaye ihtiyacı ve finansal hizmetler gibi alanlarda KOBİ müşterilerine yenilikçi çözümler sunduklarını açıkladı:  “Üç ayda bir kâr payı ödemeli olan, bir yıla kadar ise anapara ödemesiz dönem imkânı sunan Esnek İşletme Finansmanı ürünümüzü müşterilerimizin hizmetine sunduk. Online Finans uygulamasını geliştirerek yakın zamanda Yeni Fon Kullandırım Sistemi’ni devreye alacağız. Taksitli Ticari Finansman ürünleriyle KOBİ’lerin yatırım planları doğrultusunda edineceği varlıkların fonlamasını yapıyoruz. KOBİ’lere yönelik geliştirdiğimiz CebimPOS ise akıllı cep telefonlarını POS cihazına dönüştürerek esnaf ve KOBİ’lerin kolay ve masrafsız bir şekilde tahsilat yapabilmelerine imkân tanıyoruz. İşletmelere özel kartlar arasında KOBİ Kart’ın yanı sıra Business Plus Kart, Esnaf Kart, Sağlam Bayi Kart, Tohum Kart öne çıkıyor.”

Yorumlar (0)