banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye İş Bankası; KOBİ’lerin Finansal Çözüm Ortağı

Kuruluşundan günümüze Türk finans sektörünün lokomotiflerinden olan Türkiye İş Bankası’nın KOBİ müşterilerine yönelik stratejisi uzun soluklu işbirliği ve finansal çözüm ortaklığı temeli üzerine kurulu. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “KOBİ’lerin ticari hayatlarındaki dinamiği, karşılaştıkları zorlukları, geçtikleri süreçleri çok yakından biliyoruz.

FİNANS 01.05.2019, 08:54 26.03.2021, 16:24
12674
Türkiye İş Bankası; KOBİ’lerin Finansal Çözüm Ortağı

Bizim gibi büyük kurumların görevi bir boyutuyla da bu süreçlerde yol göstermek ve desteklemek olmalı” dedi.Türkiye İş Bankası, KOBİ müşterilerine; üretim, kalite ve verimliliklerini artırmalarına destek olacak programlar hazırlarken uluslararası ticarette onlara güvenilir ödeme yöntemleri sunuyor. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “2018 yılsonu itibarıyla bilançomuzun yüzde 62.5’i nakdi kredi, toplam kredilerimizin ise yüzde 77.6’sı ticari kredidir. Bu oran, bizim Türkiye’ye duyduğumuz güvenin; ticari ve sınai hayata verdiğimiz desteğin açık bir göstergesi” dedi.
İş Bankası olarak aynı dönem itibarıyla 202.1 milyar TL nakdi ticari kredi bakiyelerinin bulunduğunu belirten Şimşek, şu bilgileri verdi: “Ülkemizin her köşesinde ve her büyüklükteki KOBİ müşterilerimize yönelik stratejimiz uzun soluklu işbirliği ve finansal çözüm ortaklığı temeli üzerine kurulu.
Esnafımızın bireysel ihtiyaçlarından makine yatırımlarına kadar satın alma, üretim, pazarlama, satış gibi iş süreçlerinin tamamında, yüzlerce ürün ve hizmetimiz, 1.300’ün üzerinde şubemiz, 6.000’in üzerinde bankamatiğimiz, üye işyeri hizmetlerimiz ve dijital kanallarımız ile finansal çözümler sunuyoruz. Tüm saha örgütümüzle birlikte proaktif bir yapıda çalışıyoruz. Buna bağlı olarak, müşterilerimize geleneksel ürünlerden, risklerini azaltacak ve işlem otomasyonu sağlayacak yenilikçi çözümlere uzanan geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz.”
İş Bankası TÜRKONFED işbirliğiyle Anadolu KOBİ’lerine ulaşıyor: İş Bankası olarak müşterileriyle kurdukları ilişkinin yalnızca finansal nitelikte olmadığının altını çizen Şimşek, esnafın, KOBİ’lerin ticari hayatlarındaki dinamiği, karşılaştıkları zorlukları, geçtikleri süreçleri çok yakından bildiklerini söyledi. “Bizim gibi büyük kurumların görevi bir boyutuyla da bu süreçlerde yol göstermek ve desteklemek olmalı” diyen Şimşek, dijitalleşmenin bu anlamda önemli bir sorumluluk sunduğunu aktardı: “Dijitalleşmenin elimizdeki telefonlardan çıkıp işyerlerine, bütün süreçlerin, ilişkilerin tam merkezine yerleşmeye başlaması yeni değil. Dolayısıyla ticari hayatta faaliyet gösteren tüm müşterilerimiz için dijitalleşmenin içinden geçmek, süreçleri, projeksiyonları bu bakış açısıyla değerlendirmek, yeniçağa ayak uydurmak ve bu şekliyle rekabeti öğrenmek elzem oldu. Dijitalleşme bir anlamda yeni bir lens takmak, tüm denklemi yeniden oluşturmak demek. Bizler de KOBİ’lerin en yakınında olan kurumlar olarak tam bu noktada bu yolculuğu birlikte yapıyor, süreci her yanıyla görebilmek adına işbirlikleri yaparak ilerliyoruz.”  Şimşek, dijitalleşme ile gelen değişimi Anadolu’da yaygınlaştırmak amacıyla, 2018 yılında iş dünyasının ve toplumun sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bir bakış açısıyla sahip çıkan TÜRKONFED ile işbirliği yürüttüklerini dile getirdi: “Birçok sektör liderinin katılımıyla Antalya, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Adana’da toplantılarımızı gerçekleştirdik. 2019 yılında da dijitalleşmenin önemini anlatmak için TÜRKONFED ile birlikte Anadolu’da olmaya devam edeceğiz.”
İhracatçı KOBİ’ye özel destek: İhracatçı KOBİ’lerin her daim yanında olduklarının altını çizen Şimşek, onlara destek olmak adına kapsamlı dış ticaret ürün ve hizmetleri, bu konuda uzmanlaşmış ekipleriyle sunduklarını anlattı. Şimşek, “Uzun yıllardan beri kurduğumuz ilişkinin bir sonucu olarak bu konuda müşterilerimizin teveccühünü kazandık.  Dış ticaret işlem payımızın yüksek olması da bunun bir yansıması” dedi. Devreye aldıkları ‘İhracat Döviz Kredisi Kampanyası’nın önemli olduğunu ifade eden Şimşek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemiz ihracatının desteklenmesi ve ihracatçı firmaların uygun maliyetler ile finansmana erişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen kampanya çerçevesinde ihracatçılara firma başına 500 bin Euro veya 500 bin Dolar limite kadar 24 aya varan vadelerle finansman imkanı sunuyoruz. Bu kampanya ile ihracatçı müşterilerimize tabana yaygın bir şekilde destek olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ihracatının yüzde 60’a yakınını gerçekleştiren ihracatçı KOBİ’lere, biz de sektörde bir ‘ilk’e imza atarak, özel bir ticari kart sunduk. ‘İhracatçı Kart’ ile KOBİ’ler Türkiye’de bir ilk olarak hem şirket kredi kartının tüm özelliklerinden faydalanıyor, hem de İş Bankası aracılığı ile gerçekleştirdikleri ihracat işlemlerinden MaxiPuan kazanıyor.”
İş Bankası’ndan Maximum İşyerim: İş Bankası olarak dijital yatırımlara hız verdikleri bu süreçte tüm üye işyerlerine yönelik Maximum İşyerim uygulamasını geliştirdiklerini aktaran Şimşek, uygulama ile işyerlerine finansal analiz, satış-kampanya yönetimi, stok yönetimi, çalışan-mesai yönetimi ve benzeri birçok konuda yol gösterici raporlar sunulduğunu açıkladı: “Ayrıca, üye işyerlerimize QR POS uygulamasıyla cep telefonu üzerinden ödeme kabul etme olanağı da sağlıyoruz. Üye işyerlerimizin Maximum İşyerim aracılığı ile ürettikleri dinamik QR Kod, müşterilerinin kendi cep telefonlarındaki Maximum Mobil aracılığı ile okunuyor ve böylece POS ve karta gereksinim olmaksızın, akıllı telefonlar aracılığıyla ödeme kabulüne imkan sağlanıyor. QR POS uygulaması POS cihazı taşımayan veya seyyar bir şekilde ödeme alma ihtiyacı olan ve ÖKC mükellefi olmayan işyerlerine yönelik çok uygun bir ürünümüz.”
Sektörde bir ilk: “Anında Ticari Kredi”: Şahismail Şimşek, ürün ve hizmetlerinin dijitalleşmesinde sektörde ilk olan Anında Ticari Kredi uygulamasına ilişkin şunları söyledi: “Ticari kredi başvurusunu İşCep ve İnternet Şubemiz üzerinden 7 gün 24 saat boyunca yapabiliyorsunuz. Bir esnafımız 50.000 TL’ye kadar taksitli ticari krediye ihtiyaç duyduğunda, kurduğumuz bu dijital yapı ile başvurusu otomatik olarak değerlendiriliyor ve mevduat hesabına anında aktarılıyor. Böylece esnafımıza, KOBİ’mize ticari kredi kullandırım işlemi hiç şubeye uğramasına gerek olmadan, yazılı talimat, belge veya evrak gerekmeden hızlı bir şekilde anında tamamlanıyor.”
E-ticaret alanında işbirlikleri yaparak KOBİ’lere destek: Türkiye İş Bankası, müşterilerinin e-ticaret sitelerine indirimli üye olabilmeleri için T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından onay verilen e-ticaret firmaları ile işbirlikleri gerçekleştiriyor. Bunun için yurtdışı gümrük ve konşimento bilgilerine dayalı, ithalatçı-ihracatçı veri tabanı sitesi Trade Atlas, firmalara dinamik ve akıllı web siteleri, e-ticaret alt yapısı, iç ve dış müşterilere erişim, e-katalog ve ihracat danışmanlığı sağlayan Global piyasa ve ihracatçı şirketlere pazar araştırması verileri ve doğrudan müşteri ile temas hizmeti sunan TurkishExporter işbirliğiyle müşterilerine paketler ve üyelikler kapsamında avantajlar sunuyor.

Yorumlar (0)