banner565

banner472

banner458

banner457

1512 yeni STAR geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR’ın sonuçları belli oldu. 1512 öğrencimizi daha stajyer araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerine dahil ettik” dedi.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:39
20930
1512 yeni STAR geliyor

TÜBİTAK’ın lisans öğrencilerine yönelik başlattığı Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) sonuçlarına göre 116 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 123 farklı lisans programında öğrenim gören 682’si erkek ve 830’u kız olmak üzere toplam bin 512 lisans öğrencisi STAR programına kabul edildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (170) öğrencisiyle ilk sırada yer alırken onu İstanbul Teknik Üniversitesi (129) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (98) izledi. 6 ay süreyle bin 250 TL burs alacak gençlerin 830’unu kızlar, 682’sini erkekler oluşturdu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, STAR sonuçlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu: “Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR’ın sonuçları belli oldu. 1512 öğrencimizi daha stajyer araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerine dahil ettik.”

Ar-Ge’de rekor artış
Bakan Varank, Türkiye’nin teknoloji üssü Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen ‘Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)-EURITECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve ve Sergisi’ne katıldı. Bakan Varank, Ar-Ge harcamalarının, özel sektörün öncülüğünde bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 55 milyar liraya yükseldiğini belirterek, “Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranı binde 5’ten yüzde 1.09’a çıktı. Ar-Ge istihdamı 6 kat artarak 200 bine, yerli patent sayısı da 20 kat artışla 8 bin 200’e ulaştı” dedi.

Verimlilik ödüllü işletmelere belge verilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, 2014’ten bu yana düzenlediği Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda değişikliğe gidildi. Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yarışma sonunda ödül almaya hak kazanan işletmelere, ‘Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi’ verilmesi kararlaştırıldı. Yarışmaya başvuru ve değerlendirme süreçleri, ödül yürütme komitesi ile bağımsız değerlendiricilerin görev ve sorumlulukları yeniden belirlendi. Projelerin değerlendirme kriterleri ile ödüllendirme uygulamalarına ilişkin konularda değişikliğe gidildi.
Tüm işletmelere ve kamu kurumlarına açık olan yarışmaya başvurular, vpo.sanayi.gov.tr/ adresi üzerinden 22 Temmuz’a kadar yapılabilecek.

26 proje, 30 milyon liralık yatırım
Bakan Varank, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle hayata geçirilen ve toplam yatırım tutarı 30 milyon liranın üzerinde olan 26 projenin ve Muğla Teknopark’ın açılışını yaptı. Varank, Muğla Teknopark’ın da ilin Ar-Ge ve inovasyonda bir cazibe merkezi olması noktasında lokomotif görevi göreceğini ifade etti:  “Sanayiden tarıma, kırsal kalkınmadan turizme kadar birçok alanı ilgilendiren bu projelerin yatırım tutarı 30 milyon liranın üzerinde. Her biri birbirinden değerli bu projeler, ilimizin üreticilerine, turizmcilerine, kadınlarına ve gençlerine hizmet ederek Muğla’nın ekonomisine güç katacak.”

Yorumlar (0)