banner565

banner472

banner458

banner457

2022’de ihracat ağını genişletmeyi hedefliyor

Türkiye’de ‘2. El Raf Sistemleri’ sektörünü oluşturan ailenin 2. kuşak temsilcileri tarafından kurulan Zem Raf, ihracat ağını 2022’de genişletmeyi planlıyor. Zem Raf Kurucusu ve Genel Müdürü Emre Akmeşe, “2022’de hedefimiz ciromuzun en az yüzde 30’unu ihracatla elde etmek” dedi.

HABER 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:01
20813
2022’de ihracat ağını genişletmeyi hedefliyor

Genç ve yeni bir girişim olarak 2019 yılında Gebze’de 9.000 m2’lik bir fabrika alanında kurulan Zem Raf, tecrübe anlamında 42 yıllık bir geçmişe sahip. Gebze’de bulunan fabrikada hizmet veriyor. Zem Raf, başta lojistik, gıda, otomotiv, mobilya olmak üzere tüm sektörlere hitap ediyor. Sunduğu hizmetler arasında, detaylı keşif ve ekspertiz, demontaj, lojistik, projelendirme, bakım-onarım ve revizyon, üretim ve montaj yer alıyor.

Yılda 5000 tondan fazla çeliğin geri kazanımını sağlıyor
Türkiye’de ‘2. El Raf Sistemleri’ sektörünü kuran tecrübeli ailenin 2. kuşak temsilcileri olduklarını söyleyen Zem Raf Kurucusu ve Genel Müdürü Emre Akmeşe, “Biz bu sektörü kurmadan önce kullanılmış raf sistemleri atık olarak geri dönüşüm fabrikalarına eritilmeye gidiyordu. Günümüzde sadece Zem Raf olarak yılda 5000 tondan fazla çeliğin geri kazanımını sağlıyoruz. Bu da ülke ekonomimize çok ciddi katkı sağlıyor” dedi.
Akmeşe; “Fabrikayı kurduğumuzda 26 yaşındaydım. Şirketi kurduğumuzda yönetim kurulunun yaş ortalaması 20.5’ti.  O günden bugüne 3000’den fazla müşteri ve 45’ten fazla çalışan istihdam eder bir konuma geldik. Bu sıkı çalışmanın sonucu olarak Zem Raf, bugün Türkiye’de ‘2. El Raf Sektörü’nün lider markası haline geldi” diye konuştu.

Türkiye ve 20’den fazla ülkeyle çalışıyor
Kullanılmış raf sistemlerini ihale yoluyla firmalardan satın aldıklarını söyleyen Akmeşe, detaylı keşif ve ekspertiz, demontaj, projelendirme, bakım-onarım ve revizyon, üretim ve montaj aşamalarından geçtikten sonra statik değerlerine ve taşıma kapasitelerine dikkat edilerek bu ürünleri tüm Türkiye’ye sunduklarını kaydediyor.
2. el ürün satışı yaptıkları için diğer raf firmalarından farklı olduklarını ifade eden Akmeşe, “Mevcut müşterilerimizde ve müşteri adaylarımızda hem sektörün lideri olmamız hem de işimizin kalitesi ile oluşturduğumuz bir güvene sahibiz” açıklamasını yaptı.
Ayrıca sektörde mühendislik çözümlerine eğilen, profesyonel uygulama yapan, statik raporlarına ve taşıma kapasitesine dikkat eden tek firma olduklarını vurgulayan Akmeşe, uygun fiyat, hızlı teslimat, gelişmiş atölye ve montaj hattı ile müşterilerinin en spesifik talebine ve ihtiyacına her türlü çözümü sunabildiklerinin altını çiziyor.
2021 yılında yüzde 100 büyüdüklerini, dijital dönüşümlerini ise yüzde 80 tamamladıklarını kaydeden Akmeşe 2022 hedeflerini şöyle özetledi: “Gelişmiş teknolojiden faydalanarak makine parkurumuzu ve lojistik ağımızı genişlettik. 2021’de ihracat süreçlerimizi hızlandırdık. Zem Raf, 2022’de online pazarlarda da kullanıcılarına ulaşacak. Online pazarlar için projelerimizi hızlandırdık, 2022’de hayata geçireceğiz. 2022‘de hedefimiz; ciromuzun en az yüzde 30’unu ihracatla elde etmek. Bu sayede ülke ekonomisine katkı ve daha fazla insana istihdam imkanı sunabilmeyi hedefliyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise makine yatırımlarımızı artırmak ve fabrikalarımızı genişletmek var.“

Yorumlar (0)
banner557