banner565

banner472

banner458

banner457

3DProBox, tüm dünyada bir ilk.  Haziran’da piyasada! Kendi sektörünü ve girişimcisini yaratacak

Her türlü nesnenin 3 boyutlu modelini oluşturan 3D ProBox, Haziran ayının ikinci haftasında dünyada ilk olarak piyasa çıkacak. Mobil uygulama ve web sayfası üzerinden hizmet verecek olan platformun kendi girişimcisini yaratması da bekleniyor.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:05
17242
3DProBox, tüm dünyada bir ilk.  Haziran’da piyasada! Kendi sektörünü ve girişimcisini yaratacak

Girişimci Özgür Keysan’ın üniversite yıllarından itibaren geliştirdiği fikir 3D ProBox, Ahmet Özel’in yatırımcı kimliğiyle 2020’de hayata geçirildi. Toplam 1 milyon TL’lik  yatırımla globalde iş yapabilecek nitelikte bir şirket altyapısı kurduklarını söyleyen 3D ProBox Kurucu Ortağı Özgür Keysan, “3D ProBox ile kullanıcıların, gerçekte var olan nesneleri sanal ortamda birebir olarak oluşturmalarını sağlıyoruz. 3D ProBox, model farketmeksizin cep telefonlarınızı, insansız hava araçlarınızı ve fotoğraf makinelerinizi kullanarak aklınıza gelebilecek her boyuttaki nesnenin birebir ölçekli ve renkleriyle 3 boyutlu modelini oluşturulabileceğiniz, modeller üzerinde incelemeler yapabileceğiniz, istenilen web sitesinde paylaşabileceğiniz ve üretilen modelleri indirebileceğiniz bir platformdur.” dedi.

3D ProBox e-ticaret, sanat, tasarım, arkeoloji, bilim, oyun stüdyoları, sağlık, mühendislik, doğa, marka, hobi ve daha fazla alanda 3 boyutlu modelleri oluşturur ve kullanıcıların deneyimine sunar. Dünyada bir ilk olan uygulamanın en önemli artısı ise isteyen herkesin tüm cep telefonu modellerinden istediği bir nesneyi üç boyutlu hale getirebilmesidir.

TİM-TEB Girişim Evi desteği alan 3D ProBox, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle Haziran’ın ikinci haftasında dünyada ilk kez piyasada olacak. İlk aşamada İngiltere ve Türkiye pazarına giriş yapacaklarını duyuran Keysan, marka, patent ve telif haklarını aldıkları ürünün ihracat bölgesinin ilk aşamada Avrupa Birliği sonrasında Amerika olacağını açıkladı: “Taleplerin yoğun olması noktasında teknolojik altyapının buna uygun olması gerekiyor. Türkiye ve Avrupa pazarındaki geri dönüşlerin tamamlanması sonrası Amerika pazarına açılacağız.’’

E-ticaret siteleri için önemli bir potansiyel sağlayacak
Özgür Keysan, 3D ProBox’u isteyen herkesin kullanabileceğini ancak özellikle satış noktaları olan e-ticaret siteleri için önemli bir potansiyel barındırdığını dile getirdi: “2016’dan bu yana 3 boyutlu modelleme üzerine çalışıyoruz. Bu platforma en fazla e-ticaret sitelerinin ilgi göstermesini bekliyoruz. Zira ürün satışında müşteri satın almak istediği ürünün sadece birkaç noktasını görebiliyor. Örneğin; bir ayakkabının altını göremiyorsunuz. Bu da müşteri tarafında güvensizlik ve tatminsizlik sağlıyor. 3D ProBox ile satılan ürünlerin istenilen açıdan incelenmesi sağlanıyor. Bu hizmet sayesinde satıcıların iade ürün adetlerinin azaltılması da sağlanacaktır.”

Kendi girişimcisini oluşturacak
3D ProBox’ın amacının, sınırsızlığı ve boyutsuzluğu temsil edecek 3 boyutlu modelleri ana medya akımı haline getirmek olduğunu belirten Keysan, ürünün kullanım alanlarının çok geniş olduğunu belirtti. Ürün, sinema, oyun, mimarlık, tarihi eser, antik kent, şehir gibi devasa alanların modellemesine imkan tanıyor. Fotoğraf gerçekliğinde birebir aynı görüntüyü sağlayan teknolojinin aynı zamanda kendi girişimcisini yaratması da bekleniyor. Keysan, “3D ProBox olarak isteyen kurumlar için özel çalışmalar ile üç boyutlu model üretim hizmeti de sağlamaktayız” dedi.

3D ProBox, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Müzesi işbirliğinde Sillyon Antik Kenti’nin 3 yıldır sanallaştırma çalışmasını yürütüyor. Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Denizli İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile adli vakalarda 3 boyutlu modellerin kullanılarak olayların yeniden canlandırması üzerine çalışmalar gerçekleştirmeye devam etmektedirler.

Yorumlar (0)