banner565

banner472

banner458

banner457

Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer: “Aktif Ventures ile global bir ‘Fintech enabler’ olmak üzere yola çıktık”

Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, “Global bir girişim kurucu olma hedefiyle; Türkiye’nin yanı sıra tüm Avrupa ülkelerinde ve İngiltere’de fintech operasyonlarını yöneterek toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten, hızlandırma merkezlerini, girişim sermayelerini, teknoloji şirketlerini ve bankaları da içeren güçlü bir ekosistem yaratmak için çalışıyoruz” diyor.

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:25
23179
Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer: “Aktif Ventures ile global bir ‘Fintech enabler’ olmak üzere yola çıktık”

Aktif Bank, kurulduğu ilk günden itibaren stratejik olarak merkezine finansal teknoloji ekosistemleri kurmayı almış, çok sayıda ilki gerçekleştirmiş bir yatırım bankası. Dijital bankacılık hizmetleri, ödeme ve e-para kuruluşları, biletleme ve otomasyon çözümleri, sigorta aracılığı, etkinlik hizmetleri gibi çok geniş yelpazede sunduğu hizmetlerini şimdi dış dünyaya açmaya hazırlanıyor.
Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, “Fintech girişim kurucusu olarak tanımladığımız ve Aktif Bank iştiraki olarak kurulan Aktif Ventures ile global bir ‘Fintech enabler’ olmak üzere yola çıktık. Global bir girişim kurucu olma hedefiyle; Türkiye’nin yanı sıra tüm Avrupa ülkelerinde ve İngiltere’de fintech operasyonlarını yöneterek toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten, hızlandırma merkezlerini, girişim sermayelerini, teknoloji şirketlerini ve bankaları da içeren güçlü bir ekosistem yaratmak için çalışıyoruz” diyor.
Sezer, bu hedefle girişim stratejilerini 4 farklı iş modeli üzerine kurduklarını anlatıyor: “Birincisi baştan uca fikir, uygulama ve implementasyon süreçlerini tamamen kendimizin kurup yönettiği, yepyeni inovatif fintech’ler inşa etmek. İkincisi, mevcutta hazır bulunan uygulama ve servisleri satın alıp büyüterek yeni, inovatif fintech’lere dönüştürmek. Üçüncüsü; birlikte büyüyebileceğimize inandığımız, yenilikçi çözümler üreten fintech’lerle işbirlikleri yapmak. Son olarak da yatırım yapılabilir olgunluğa gelmiş fintech’lere yatırım yaparak birlikte büyümek. Bu amaçla Venture Builder şirketimizin kuracağı ilk girişimimiz; tamamen servis Bankacılığı altyapısına dayanan; Servis Bankacılığı Platformumuz Apilion. Aktif Ventures olarak ihtiyacımız olan birçok farklı lisansı ve API’yi bankamızdan ve iştiraklerimizden alarak tek bir iş konseptinde bir araya getiriyor ve bir API pazaryeri oluşturuyoruz.”
Sezer, çok yakın zamanda lansmanını yaptıkları yine Aktif Ventures çatısı altında teknolojik ve inovatif girişim fikirlerini destekledikleri bir kurumsal girişim sermayesi fonu kurduklarını da açıklıyor: “Büyüklüğü 5 milyon dolar olan Mindvest fonumuzla gelecek dönem büyüme stratejilerimizle de paralel olarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da finansal teknolojiler özelinde yenilikçi kart ve banka hesabı yönetimi hizmetleri, dijital kredi çözümleri, bireysel ve ticari hesap entegratörü, yeni nesil sigorta çözümleri, robo yatırım teknolojileri, dijital ve fiziksel ödemeler, finansal pazarlama teknolojileri, yapay zeka destekli data analitiği ve İK çözümleri alanında hizmetler sunan yenilikçi fintech’leri araştırmayı ve bunlara yatırım yapmayı hedefliyoruz.”

“Bankası olan fintech’ler çağına geçiyoruz ve bu dünya sandığımızdan çok daha yakında” öngörüsünü paylaşan Sezer, yatırım süreçlerini çok yakın zamanda tamamladıkları 3 girişimleri bulunduğuna değiniyor. Gelecek projeksiyonlarını önümüzdeki dönemde girişimci ekosistemini büyütmek ve birlikte kol kola yürüyebilecekleri başarılı girişimlere finansman başta olmak üzere, ekosistemlerini kullanarak her konuda destek olmak üzerine kurduklarını paylaşan Sezer, yatırımlar tarafında agresif bir büyüme stratejileri olduğunu belirtiyor: “Önümüzdeki dönemde özellikle dijital bankacılık alanında; Bireysel ve Mikro / Kobi Odaklı Dijital Bankacılık alanındaki yeni fintech girişimlerimizi de duyurmaya başlayacağız.  2022’de Servis Bankacılığı Fintech’imizi büyütmeye ve diğer iki girişimimizin de geliştirmesinin tamamlanmasına odaklanıyoruz. Çok yakın bir zamanda mobilite çözümümüz İndiBindi’nin de portföyümüze katılmasıyla geniş bir portföyü yönetmeye hazırlanıyoruz. Kendi servislerimiz ve API’lerimizle fintech girişimlerinin ihtiyaç duyduğu temel bankacılık, yatırım, ödemeler, sigorta ve lisanslama altyapılarını tek bir platformda sunacağız. Böylece servislerimizden faydalanan fintech’lerin farklı lisans ve API’lerle kendi ekosistemlerini kurmalarına imkân sağlayacağız. Amacımız; herhangi bir fintech girişiminin servis bankalarının sahip olduğu altyapıyı kullanarak piyasaya yeni ürün ve hizmetler sunmasına ön ayak olmak ve böylece hem ekosistemi büyütmek hem de çok daha iyi iş modellerinin ortaya çıkmasını sağlamak.”

Yorumlar (0)