banner565

banner472

banner458

banner457

ALDAĞ A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu; “ISK SODEX Fuarı’nın en büyük sponsoruyuz, Fuar bu sene de bize emanet”

ALDAĞ A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu; içinde bulunduğumuz dönemde büyük ölçekli fuar organizasyonları gerçekleştirmenin daha da zorlaştığını belirterek, “Dolayısıyla bu dönemde sorumluluk almak elbette ki bize düşüyor. 

HABER 01.10.2019, 07:41 25.10.2019, 09:34
14122
ALDAĞ A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Rebii Dağoğlu; “ISK SODEX Fuarı’nın en büyük sponsoruyuz, Fuar bu sene de bize emanet”

Tüm sektör mensupları gönüllerini rahat tutsunlar, ISK SODEX bu sene de bir bayram havasında geçecek. Sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu sosyalleşme ortamının yaratıldığı sektörün en büyük organizasyonuna yakışır bir atmosferde gerçekleşecek” diyor.
Bu yıl da fuarda aynı yerde 600 m2 stant alanı ile yer alacaklarını aktaran Rebii Dağoğlu, şu bilgileri veriyor: “Bu yıl standımızda daha ekolojik bir ortam yarattık. Konsept itibariyle yine Türkiye’nin sayılı fuar stantlarından birini daha hazırlıyoruz. Türkiye’nin ulusal TV kanalları, standımızdan 3 gün boyunca canlı yayın yapacak ve bu vesileyle sektörümüzün fuarı Türkiye kamuoyunun gündemine taşınmış olacak. Ayrıca fuarın 3. günü ALDAĞ özel oturumunda düzenlenecek seminerde ‘Mekanik Tesisatta Dijitalleşme’ konusu işlenecek. Aynı zamanda TB1 sınıfı Klima Santralimizi ilk defa görücüye çıkaracağız. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerini fuara getiriyoruz, hem seminerlerimizde izleyici olarak bulunacaklar, hem de fuarın tamamını gezip sergilenen cihazlar ve firmalarla ilgili bilgi sahibi olacaklar.”
“ALDAĞ A.Ş.’nin Ar-Ge Merkezi olması yalnızca malumun ilanı”: Rebii Dağoğlu, ALDAĞ A.Ş.’nin T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü tarafından Ar-Ge Merkezi belgelendirme işlemlerinin tamamlandığını ifade ediyor: “Bakanlık tarafından Ar-Ge Merkezi belgelendirmesini almadan çok önce, yazılım, donanım altyapısından insan kaynaklarına kadar, çok büyük bir yatırımla güçlendirdiğimiz Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’miz, TB1 ısı köprüsüzlük sınıfında geliştirilen klima santralimiz, ilk yerli EC fanlı fancoil cihazımız gibi çok önemli başarılara imza atmıştı. Şimdi, Türkiye iklimlendirme sektörünün belgelendirilmiş Ar-Ge Merkezi sahibi kuruluş olarak, katmadeğeri yüksek yeni ürün ve teknolojiler geliştirerek, sektördeki öncü misyonumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Aslında bizim Ar-Ge Merkezi statüsü kazanmış olmamız sadece bürokratik bir süreç olmaktan ibaret. Yani fiiliyatta uzun zamanda yürütülen süreçlerin resmiyette de belgelendirilmesi meselesidir.”
“Yeni fabrikamızda TB1 Sınıfı yeni santrallerimiz ile üretime devam edeceğiz” diyen Rebii Dağoğlu, ALDAĞ A.Ş. klima santrallerinin TB1 (Isı Köprüsüzlük)-T2 (Isı Geçirgenlik) sınıfına giren değerlerin, Eurovent tarafından test edilerek belgelendirildiğini söylüyor.
“Türkiye’nin ilk yerli EC fanlı fancoil cihazını geliştirdik”: Rebii Dağoğlu, ALDAĞ A.Ş.’nin geliştirdiği, EC motorlu, yüksek verimli, sessiz, özel dizayn panjurlu Fancoil ünitesi ile dünya pazarlarını hedeflediklerini açıklıyor: “Özellikle giderek artan LEED, BREEAM gibi yeşil bina sertifikasyonlarının şart koştuğu enerji verimliliğini en üst düzeyde sağlayacak fancoil talebini karşılamak ve dünya fancoil pazarındaki rekabete ayak uydurabilmek için, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezimiz, daha sessiz, çok yüksek verimli, kademesiz, oransal debi kontrollü yeni bir cihaz tasarımı üzerine çalıştı ve Türkiye’nin ilk yerli EC fanlı fancoil cihazını geliştirdi. Bu cihazla, yıllık elektrik tüketiminde,  şu an kullanılan 3-5 hızlı motorlara göre yüzde 50, karbondioksit emisyonunda yüzde 50, gürültü seviyesinde 3 dB’e (A) kadar, odanın klimatize edilmesi sırasında geçen sürede on-off 3 hızlı motora göre yüzde 30, motorun başlangıçta çektiği akımda, on-off motorlara göre yüzde 75 azalma kaydedildi.”
Rebii Dağoğlu, ALDAĞ A.Ş.’nin İSKİD URGE BIM projesi kapsamında kurulacak BIM (Building Information Modelling) Kütüphanesi’nde kendi ürün gamında yer alan ilk ve tek yerli, milli sermayeli firma olduğunu da dile getiriyor.
Rebii Dağoğlu, “ALDAĞ A.Ş. Manisa Akhisar Tesisimiz, Türkiye’nin en büyük merkezi iklimlendirme sistemleri üretim yatırımı” diyor. 32 bin m2 üretim alanı olmak üzere toplamda 36 bin m2 alana sahip tesisin, enerji ve su kaynaklarının maksimum düzeyde verimli kullanılması öngörülerek projelendirilen tesis yakın zamanda sektöründe LEED Gold Yeşil Bina Sertifikası almış en büyük fabrika olacağını da açıklıyor.  Dağoğlu, ayrıca  ALDAĞ A.Ş.’nin küresel sisteme entegre olma konusunda oldukça hazır olduğunu da sözlerine ekliyor.

Yorumlar (0)