banner565

banner472

banner458

banner457

Anadolubank’tan Dış Ticaretin Finansmanı

Anadolubank, işletmelerin dış  ticaret işlemlerinde çözüm ortaklığını perçinledi. Banka yılın ilk 9 ayında işlem adedini yüzde 50, dış ticaret hacmini ise yüzde 85 arttırdı.

HABER 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:20
21169
Anadolubank’tan Dış Ticaretin Finansmanı

Dış Ticaretin Finansmanı için kaynağa ihtiyaç duyan tüm firmalar sektör ayrımı gözetmeksizin Anadolubank’ın hedef kitlesinde yer alıyor. Anadolubank, 2020 yılı başından itibaren müşteri ziyaretleri ve pandemi dönemi ile beraber başlayan online görüşmelerle firmaların dış ticaret işlemleri konusunda çözüm ortaklığını pekiştirdi. Banka yılın ilk 9 ayında işlem adedini yüzde 50, dış ticaret hacmini ise yüzde 85 arttırdı.
Anadolubank Dış Ticaret Pazarlama-Grup Müdürü Rifat Divrikli, “İşlemlerine aracılık ettiğimiz müşteri adetlerimiz ve dış ticaret pazar payı kazanımımızdaki ivme devam ediyor. 2020 yılı içerisinde Anadolubank’ın pazarlama ekiplerinin hem banka içi hem de banka dışı kaynaklardan, dış ticaretin finansmanı eğitimi almasının katkısıyla müşterilerimizin taleplerini daha hızlı ve doğru bir şekilde yanıtlayabiliyoruz” diyor.
Anadolubank, dış ticaret işlemi yapan veya yapmak isteyen firmalara bilgi, uzmanlık ve danışmanlık hizmeti ile destek oluyor. Bunun yanı sıra dış ticaretin finansmanı için kaynağa ihtiyaç duyan tüm firmalar, sektör ayrımı gözetmeksizin Anadolubank’ın hedef kitlesinde yer alıyor.
Rifat Divrikli, “Bankamız nitelik ve nicelik olarak personel uzmanlığı, dış ticaret işlemleri, görevli personel sayısı ve uluslararası muhabir bankacılık ağı ile her büyüklükteki firmanın dış ticaret işlem taleplerini karşılayacak konumdadır” açıklamasını yapıyor.

Ürün ve hizmetler genişliyor
Anadolubank, dış ticaretin finansmanı için gerek banka kaynaklı gerekse de Türk Eximbank kaynaklı kredileri hem Türk Lirası hem de yabancı para cinsinden müşterilerinin hizmetine sunuyor.
Rifat Divrikli, şu bilgileri veriyor: “Yabancı para cinsinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kaynaklı krediler de ürün rafımızda bulunan ve ihracatın finansmanı için firmalarımız tarafından çok tercih edilen bir ürün. Bununla birlikte vadeli ihracat akreditiflerine ait vesaikleri uygun bir şekilde bankamıza ibraz eden firmalarımıza, vesaik iskontosu yolu ile erken tahsilat imkanı da sağlıyoruz.”
Önümüzdeki döneme ilişkin Anadolubank’ın projelerini de anlatan Divrikli, öncelikle TL cinsinden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kaynaklı kredileri müşterilerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.
Divrikli, şunları dile getiriyor: “Önümüzdeki dönemde ‘İhracat Faktoring’i ve firmaların ihracat alacaklarına yönelik Alacak Sigortası gibi ürünlerin de çözümlerimiz arasında yer alması için çalışmalarımız devam ediyor. İthalatçı firmalarımızın yapacakları ithalatları, kaynağından ve daha uygun maliyetler ile finanse edebilmeleri için ülke kredilerine yönelik görüşmelerimiz de hız kazandı.
Anadolubank olarak sağladığımız butik bankacılık hizmeti, firma talep ve ihtiyaçlarına çok kısa sürede terzi usulü cevap verebilmemizi sağlarken; hizmet arzımızın bir bölümüne de firma ihtiyaçları yön veriyor.”

Yorumlar (0)