banner565

banner472

banner458

banner457

Anadolu’nun buluşma noktası; “Polatlı’nın Üreten Gücü” Polatlı OSB 

Polatlı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünal, lojistik, altyapı avantajları ve sunduğu hizmet kalitesiyle Polatlı OSB’nin yatırımcıların cazibe merkezi olduğunu vurguluyor ve yeni yatırımcıları Bölge’ye davet ediyor.

HABER 01.08.2019, 07:59 29.08.2019, 13:41
8813
Anadolu’nun buluşma noktası; “Polatlı’nın Üreten Gücü” Polatlı OSB 

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi (Polatlı OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünal, Polatlı OSB’nin havaalanı, liman, serbest bölge gibi Türkiye’nin tüm kritik noktaları için en stratejik ve en ulaşılabilir noktada olduğunu söylüyor. Erol Ünal, Polatlı OSB’nin iddiasını; “Anadolu’nun Buluşma Noktası” sözleriyle vurguluyor ve sloganlarının “Polatlı’nın Üreten Gücü” olduğunu dile getiriyor. Ünal, lojistik, altyapı avantajları ve sunduğu hizmet kalitesiyle Polatlı OSB’nin, yatırımcıların cazibe merkezi olduğuna dikkat çekiyor ve yeni yatırımcıları Bölge’ye davet ediyor.
Polatlı OSB, lojistik avantajlarıyla öne çıkıyor: Erol Ünal, Polatlı OSB’nin yatırımcılarına sunduğu lojistik avantajları şu sözlerle özetliyor: “Polatlı OSB, Doğu-Batı hattında E-90 karayolunun üzerinde yani Ankara’nın batıya açılan kapısı konumunda. Ve ayrıca Konya yönü için de uygun bir lokasyonda. Polatlı OSB, karayolları ve demiryolu bağlantı hatları ile de ulaşım noktasında yatırımcıların ilgisini çekiyor.”
Parsel fiyatları ucuz, elektrik ve su bedelleri ekonomik düzeyde: Erol Ünal, Polatlı OSB’nin lojistik avantajlarının yanı sıra parsel fiyatlarının ucuz; elektrik ve su bedellerinin ekonomik düzeyde olması nedeniyle yatırımcılar tarafından tercih edildiğini anlatıyor.
27 sanayi parseli yatırımcısını bekliyor: Erol Ünal, Polatlı OSB’nin 1995’te, Ankara’nın Polatlı ilçesinin batısında kurulduğunu belirtiyor ve şu bilgileri veriyor: “E-90 karayolunun üzerinde yer alan ve 302 hektar alana sahip Polatlı OSB’de, 91 sanayi parseli bulunuyor. 64’ü tahsis edilmiş sanayi parsellerinin 27’si boş, yatırımcısını bekliyor. 12 sanayi parseli proje, 14’ü inşaat halinde, 38’i üretimde.”
Yerli ve yabancı yatırımcılar açısından cazibe merkezi: Erol Ünal, “Bölgemizin en büyük fabrikası Trakya Polatlı Cam (ŞİŞECAM) fabrikasıdır. Ayrıca Çin, Almanya, Hindistan ve Fransa ortaklı önemli firmalar da bölgemizde faaliyet yürütmektedir” diyor.
Sanayi-üniversite işbirliğine verilen önem: “Bölgemizdeki firmaların nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamalarına katkı sağlamak adına şehrimizin tüm unsurlarıyla işbirliği içerisindeyiz” açıklamasını yapan Erol Ünal, bu noktada üniversite-sanayi işbirliğine verdikleri önemin altını da çiziyor: “Polatlı OSB, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu’nun bir paydaşıdır. Bu anlamda sanayi üretimimizi geliştirmek ve sanayicilerimizi desteklemek adına tüm tedbirleri alıyor, gerekli girişimlerde bulunuyoruz.”
Cami projesi devam ediyor, atık su arıtma projesi yolda: Polatlı OSB’de yapımına devam eden bir cami projesi bulunduğunu belirten Erol Ünal, atık su arıtma tesisi projesinin de çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekliyor.

Yorumlar (0)