banner565

banner472

banner458

banner457

APRO’da Yeni Genel Müdür: Sedat Yalçınkaya; “Farkımız hizmet kalitesi ve teknik ekip gücü”

Microsoft teknolojilerinde danışmanlık ve eğitim veren APRO’nun yeni Genel Müdürü Sedat Yalçınkaya oldu. 6 yıldır APRO bünyesinde görev yapan Yalçınkaya, APRO’yu diğer birçok sistem entegratöründen ayıran en büyük farkın; danışmanlık hizmetlerinin kalitesi ve teknik ekibinin gücü olduğunu kaydetti.

HABER 01.12.2021, 00:59 26.12.2021, 21:18
20743
APRO’da Yeni Genel Müdür: Sedat Yalçınkaya; “Farkımız hizmet kalitesi ve teknik ekip gücü”

Microsoft teknolojileri uyarınca danışmanlık yapmak ve eğitim vermek amacıyla 2000 yılında kurulan APRO, 5 yıl içinde bir ‘proje ve danışmanlık firması’ haline dönüştü. Takip eden 10 yıl içinde de ‘Sistem Altyapıları’ ile ilgili birçok yazılım ve donanım üreticisinin iş ortaklıklarını alan firma, anahtar teslim projeler üreten tam bir sistem entegratörü olarak hayatına devam etti. 2014 yılında yeniden yapılanma sürecine girerek ‘Software Defined Datacenter’ teknolojilerine yatırım yapma kararı aldı.
VMware Türkiye ile ortak çalışma sonucunda yaklaşık 1 yıl süren hazırlık dönemi sonrası SDDC teknolojilerinin tamamında uzmanlaşarak, VMware Professional Services organizasyonunun sadece Türkiye’de değil bölgede önemli oyuncularından biri haline geldi. Yaklaşık 30 kişilik bir kadro ile hizmet veren APRO, yetişmiş kaynak yerine daha çok; okullarında başarılı olan yeni mezunları işe alıp, yetiştirme yönünde bir misyonu bulunuyor.

VMware’ın ülkedeki en yetkin iş ortaklarından
Bu dönemde APRO ailesine katılan ve 6 yıl sonra Genel Müdür olarak atanan Sedat Yalçınkaya, “APRO’yu diğer birçok sistem entegratöründen ayıran en büyük fark danışmanlık hizmetlerinin kalitesi ve teknik ekibinin gücü” dedi.
APRO’nun, VMware tarafında çok ciddi yatırımlar yaptığını belirten APRO Genel Müdürü Sedat Yalçınkaya, “Bu yatırımların sonucunda da geldiğimiz noktada VMware’ın ülkedeki en yetkin iş ortaklarından bir tanesi olduk. Yaptığımız işlerin yaklaşık yüzde 90’ı VMware teknolojileri özelinde gerçekleşiyor. VMware teknolojileri ile ilintili olan diğer teknolojileri de müşterilere sağlayan bir organizasyonuz” diye konuştu.

Katar’dan Almanya’ya birçok ülkede
Yalçınkaya, VMware içerisinde bağlı bulundukları METNA bölgesinden dolayı Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai gibi ülkelerde de ciddi projelere imza attıklarını söyledi. Yürüttükleri projelerle Barselona’da düzenlenen VMworld organizasyonunda VMware Rising Star Partner ödülü ve bölgenin en iyi 5 VMware Servis Organizasyonu firmasından biri seçildiklerini ifade eden Yalçınkaya, Almanya ve Sırbistan’da da birçok projeye imza attıklarını kaydetti.

Öncelikli hedef VMware teknolojilerinde yetkinlik
Yalçınkaya, APRO’un gelecekteki yönelimi ve yapısı hakkında da bilgiler paylaştı: “Öncelikli odak noktalarımızdan bir tanesi tüm VMware teknolojilerinde yetkin olmak. Ayrıca teknolojinin ve IT’nin gitmiş olduğu ve hepimizin buna ayak uydurmak zorunda olduğumuz yazılım tabanlı çözümler var. APRO olarak biz de bu tarafta daha fazla nasıl efektif olabiliriz, bunun peşindeyiz. Daha önceden bizim gibi sistem entegratörü firmalarda çok fazla olmayan devop ekibi kurmaya başladık. Anlamlı teknolojilere ve müşterilerin ihtiyaçları ne yöne doğru gidiyorsa o noktada yatırım yapmayı tercih ediyoruz.”

Yorumlar (0)