banner565

banner472

banner458

banner457

Ar-Ge ve yüksek teknolojiyle globalde markasını güçlendiriyor; 3 yılda 10 milyon lira yatırım yapacak

Hürmak Makina Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan, 2021-2022 ve 2023’te toplamda 10 milyon lirayı bulacak yeni yatırımlarla büyümelerini sürdüreceklerini açıklıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 15 bin m2’lik yeni fabrikalarına taşınacaklarını aktaran Angan, “Yeni fabrikamızda üretim kapasitemizi ve hızımızı arttırmayı hedefliyoruz. Tesis, global ortaklıklı projelerde elimizi güçlendirerek küresel marka bilinirliğimizi artıracaktır” dedi.

HABER 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:43
28778
Ar-Ge ve yüksek teknolojiyle globalde markasını güçlendiriyor; 3 yılda 10 milyon lira yatırım yapacak

Hürmak Makina Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan, 2020 yılı itibariyle tüm toplumu ilgilendiren, başta sağlık olmak üzere iş yaşamını da zaman zaman sekteye uğratan koronavirüs salgınının kendisini dünyaya tanıttığını belirterek, şu değerlendirmeyi yapıyor: “Hala etkilerini hissediyor olsak da bilimsel anlamdaki olumlu gelişmeler ilk zamanlardaki zorlu etkisinin yitirilmesine katkı sağladı. 2020 yılı içerisinde üretimden ziyade yatırımların sekteye uğradığını tespit ettik. Firmalar çok acil olmadıkça yeni yatırım kararlarını öteledi. Makinalarımız ile mamul imal edilecek sektörlerdeki yavaşlamalar büyük ölçekli projeleri rafa kaldırdı. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle aşının bulunması, dünya geneline yayılması ile iş hayatı tanıştığı yeni dünya şartlarında geleceği değerlendirdiği, yeni fırsatlar aradığı günlere ulaştı. Öte yandan salgın döneminin tasarrufları yatırım malı ihtiyaçlarının temini için pazara sunulmaya başladı. Bu öngörüye sahip olmakla birlikte 2021 yılı başı itibariyle üretim bandımıza 3.5 milyon liralık takım tezgâhı yatırımı yaptık. Bu 3 yıllık yatırım yol haritamızın bir kısmı. 2021-2022 ve 2023 yılları dahilinde 10 milyon lirayı bulacak bir yeni kapasite kurmuş olacağız.”

Burç Angan, en büyük yatırım atılımlarının ise Eylül’de taşınacakları yeni fabrika binaları olacağını söylüyor: “Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (GOSB) 15 bin metrekarelik fabrikamızda üretim kapasitemizi ve hızımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu büyüme istihdamda da ek kapasite ihtiyaçları doğuracak. Global ortaklıklı projelerde elimizi güçlendirerek küresel marka bilinirliğimizi artıracaktır. Navlun fiyatlarındaki yükselişin ithalatı yavaşlatması etkisi neticesinde iç piyasada yaşadığımız talep artışı bizleri yeni yatırımlarımızı hızlandırma konusunda yüreklendirdi.”

Burç Angan, şunları dile getiriyor: “Eğer çeşitli korumalar neticesinde yerli üretim makineler ucuz ithalattan korunur ise yaklaşık yüzde 15-20 bandında gelecek kalıcı bir ek mali yükümlülük sistemi hayata geçerse bizler gibi pek çok üreticinin yatırımlara hız vereceğini ve hatta şu anda elektronik sektöründe gördüğümüz gibi pek çok Uzak Doğulu üreticinin hatırı sayılır yatırımlarla ülkemize geleceğine inanıyorum. Yurtdışı firmalarımız, temsilcilikler veya doğrudan katılımımız ile senede ondan fazla uluslararası fuara katılan, Türkiye’nin plastik enjeksiyon makinesini plastik işleyicileri ile buluşturan bir firmayız. Bildiğiniz üzere koronavirüs salgınının en büyük etkilediği alanlardan biri de tanıtım kanallarımızdan biri olan ihtisas fuarlarının ertelemesi oldu. Haziran ayında Rusya Moskova’da Rosplast Fuarı ile başladığımız fuar katılımlarımız bu ay İspanya Barselona’da gerçekleştirilecek Equiplast Fuarı ile devam edecek. İnanıyorum ki salgın 2022 itibariyle etkilerini yitirerek tanıtım ve üretim hızımızın artarak devam etmesine olanak tanıyacak.”

Yüksek teknolojili, modern yeni tesis
Hürmak’ın, kurulduğu 1969 yılından bu yana plastik enjeksiyon makineleri başta olmak üzere çeşitli plastik işleme makinelerinin üretimi ile plastik sektörüne hizmet eden bir kuruluş olduğunu belirten Burç Angan, “Uluslararası işbirliklerimizle global bir marka olma yolunda ilerlerken; yurtdışında pek çok önemli işbirliği ve projeyi de başarıyla sürdüren ve uzak olmayan bir gelecekte Dünya’daki pek çok plastik işleyicisinin üretim becerilerinde rol almaya aday çalışmalar sürdürmekteyiz. Bu başarılı çalışmalar ister istemez teknoloji üretebileceğiniz nitelikte daha geniş bir çalışma alanı ve ek istihdam gerektiriyor. Bu yıl şirketimiz içindeki en büyük operasyonlardan biri içinde bulunduğumuz Eylül ayı içinde mevcut tesisimizi GOSB’daki 15 bin metrekare çalışma alanına sahip fabrikamıza taşımak olacak. Bu tesis firmamıza ait olup bugünler düşünülerek inşa edilmişti ve gelişen plastik endüstrisi ve firmamız bundan böyle yüksek teknolojili ve modern makinalarını Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nden müşterilerine sunacak. Yeni tesisimizde yalnızca üretim değil gerek şirket içi personelin çalışma motivasyonunu sağlayacak unsurlar barındıracakken, müşterilerimize makinalarımızı çalışır vaziyette sergileyeceğimiz, gerekirse ürün deneme baskılarını alabilecekleri bir fuar alanı hizmeti de sunacak” diye konuşuyor.

“Ar-Ge ile yüksek nitelikli makinalar üretiyoruz”
“Hemen her işte iyi işler başarabilmek için farklılaşmak ve nitelikli ürün arzı” ile rekabette avantaj sağladıklarını vurgulayan Burç Angan, şu bilgileri veriyor: “Biz de geleneksel makinalar üretip satmaktan ziyade güncel teknolojinin gerektirdiği unsurları hatlarımıza entegre etmek adına sürekli olarak Ar-Ge yapıyor, yüksek nitelikli makinalar pazara sunma çabası içerisinde bulunuyoruz. Firmamıza özgü projeler, çözümler geliştiriyor olmamız bizi pazarda rakiplerimizden ayrı bir noktaya yerleştiriyor. Yeni bir sanayileşme çağından geçerken Ar-Ge’den kaçınılamaz. Bu kapsamda son birkaç yıldır büyük tonajlı makineler üzerinde dursak da tek odak noktamız bu makineler değil. Üretim felsefemiz Batı Avrupalı üreticilerin makinelerini ikame edebilecek, piyasada bu makinelere rakip olabilecek ve aynı zamanda çok daha erişilebilir fiyatlarla kullanıcılara sunabileceğimiz makineler üretmek. Şu anda iki-plakalı mengene sistemine sahip makineler konusunda sektörümüzdeki sayılı üretici arasında bulunmaktayız. Dünyada 300 ton mengene kuvvetinin altında bu sistem ile çalışan makineleri üreten tek üreticiyiz. Bu teknolojik gelişmeleri nispeten makul fiyatlarımızla harmanladığımızda ihracat pazarlarında olumlu tepkiler alabiliyoruz. Şu anda kullanıcılar ucuz Uzak Doğu ve pahalı Avrupa makinelerine alternatif olacak, orta ve üst-orta segment makineler arıyorlar ve Türkiye’nin enjeksiyon makinesi bu noktayı çok iyi doldurabiliyor. Bir yanıyla yakın coğrafya olması sebebiyle de Avrupa pazarında oldukça popüler hale gelebiliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557