banner565

banner472

banner458

banner457

ATAP’tan ulusal ve uluslararası çağrılar için danışmanlık hizmeti

Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş.’nin (ATAP A.Ş.) Ar-Ge projeleri üreten firmalara, Kanun kapsamındaki vergi istisnalarının uygulanmasını sağladığını söyleyen ATAP Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, firmalara ulusal ve uluslararası çağrılara hazırlanmaları için danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirtiyor.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:33
20893
ATAP’tan ulusal ve uluslararası çağrılar için danışmanlık hizmeti

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma İçin Bilim ve Teknoloji Fonu ile yaptığı işbirliğiyle 1990’da kurulan Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş. (ATAP A.Ş.), 10 Nisan 2003’ten beri, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (ETGB) yönetici şirketi olarak, bölgenin idareciliğini ve işletmeciliğini yapıyor.
Türkiye’nin ilk Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) yönetici şirketi olan ATAP A.Ş.’nin bünyesinde, dört farklı yerleşke bulunuyor ve katmadeğeri yüksek projeler üreten 142 girişimci firmaya destek veriyor.
ATAP’ın sağladığı en önemli hizmetin, Ar-Ge projeleri üreten firmalara, Kanun kapsamındaki vergi istisnalarının uygulanmasını sağlamak olduğunu altını çizen ATAP Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, “Ayrıca, kamu desteği almış projelerde, kira ve gider indirimleri de uygulanır. Altyapı, internet, spor alanları ve sosyal alanlar planlanır. Mali ve fikri sınai mülkiyet hakları kapsamında danışmanlık hizmeti verilir ve bu hizmet uzmanlar tarafından verilen eğitimlerle desteklenir” diyor. Firmalara ulusal ve uluslararası çağrılara hazırlanmaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerini de söyleyen Telçeken, kısa bir sürede reklam, tanıtım ve pazarlama konularında da eğitim ve danışmanlık programı hizmeti planladıklarını belirtiyor.
ATAP’ın, Avrupa Katılım Öncesi Destek Programı projesi olarak, ‘Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi’ni kurduğunu ifade eden Telçeken, merkezin amacını şöyle açıklıyor: “Eskişehir ve çevresinde, öncelikle havacılık, raylı sistemler, makine imalatı, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin, inovatif ürünlerle küresel piyasada rekabet gücünü artırıp, mühendislik, tasarım ve prototipleme kabiliyetlerinin geliştirilmesine destek sağlayarak, ülkemizin dış ticaret açığını azaltarak, bölgenin rekabetçilik seviyesini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sanayi işletmelerini ve ETGB firmalarını biraraya getirerek, işbirliğini desteklemek, sanayi işletmelerinin Ar-Ge yetenek ve becerilerini artırmayı amaçlıyoruz. 2022’nin son çeyreğinde, Merkez’in makina parkurunun tam çalışır hale gelmesini planlıyoruz.”
Dr. Sedat Telçeken, yakın zamanda Eskişehir Teknik Üniversitesi ETGB yerleşkesi içerisinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (Eskişehir OSB) yerleşkesinde ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde teknopark bina yatırımları olacağını açıkladı: “Aynı zamanda, Endüstri 4.0 ile birlikte sanayinin dijitalleşme hedeflerine destek ve vizyon oluşturmak adına, Eskişehir OSB sınırları içerisinde, üretim odaklı ‘Akıllı Fabrika’ (Smart Factory) kurulmasını planlıyoruz. Bu fabrikanın OSB’de bulunan fabrikalar için, Endüstri 4.0 eğitimi ve uygulamasının görülebileceği bir rol-model olması itibariyle şehrimizin dijital üretim kabiliyetini arttıracağını düşünüyoruz.”
Bu projelerin yanı sıra; ATAP’ın gelecek hedeflerinde, ek alanlarda ihtisaslaşma bulunduğunu kaydeden Telçeken, “Anadolu Üniversitesi’nde; oyun, çizgi film, animasyon, tasarım, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde; ileri malzeme, seramik, mühendislik uygulamaları, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde; tıp, biyoteknoloji, yazılım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde; seramik, motor ve kimya ve son olarak Eskişehir OSB’de ise; makine, imalat, tasarım, üretim alanlarında ihtisaslaşma planlanmaktadır” diye konuşuyor.

Yorumlar (0)