banner565

banner472

banner458

banner457

AXA COVID-19’un sağlığa olan uzun vadeli etkilerini inceledi

AXA, pandeminin insan sağlığa olan uzun vadeli etkilerini ele aldı. AXA, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde raporun izinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

HABER 16.01.2022, 10:30
800
AXA COVID-19’un sağlığa olan uzun vadeli etkilerini inceledi

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden AXA, insanlığın gelişimi adına insanlık için önemli olanı koruma amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında “Şok dalgası: COVID-19’un Uzun Vadeli Sağlık Etkileri” adlı raporunu yayınladı. Pandemi’nin insan sağlığına olan uzun vadeli etkilerinin incelendiği raporda; COVID-19’un bireylerde yarattığı endişe ve stres nedeniyle ortaya çıkan sağlık problemleri, doktora gitme eğilimlerinde yaşanan değişikliklere yer veriliyor.  Rapor AXA’nın Ipsos ile ortaklaşa olarak yürüttüğü anket kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden 14 ülkede farklı sosyoekonomik kesimlerden 14.000 kişi ile yapılan görüşmelerden elde edilen verilere dayanıyor.
Dünya çapında insanların üçte birinden fazlasının (%34) COVID-19 ile sağlıklarının kötüye gittiğini belirten raporun öne çıkardığı bulgular şu şekilde:

Dünya ölçeğinde COVID-19 vakaları haftada 5.25 milyonu aşıyor.

  • İnsanların üçte birinden fazlası (%34) sağlıklarının COVID-19 ile kötüleştiğini söylüyor. Pandemi’den kadınların erkeklere göre daha çok etkilendiği belirtiliyor. Katılımcılar özellikle evden çalışma sırasında iş-yaşam dengesini sağlayamamanın stresini yaşıyor.
  • Pandemi’de yaşanan yorgunluk, stres ve uyku problemleri uzun vadede kişilerin sağlığı için tehlike teşkil ediyor. Stres ve endişe nedeniyle ortaya çıkan kas problemleri, nörolojik hastalıklar, sindirim sistemi hastalıkları, eklem ve diş hastalıkları gibi hastalıklarda ise gözle görülür bir artış söz konusu.
  • %45’lik bir kesim ise Pandemi’yle birlikte zindelik düzeyinin bozulduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda, Pandemi sonrası uyku problemleri (%38), diş sorunları (%21), baş ağrısı gibi nörolojik hastalıklar (%20), göz sorunları (%16) ve işitme sorunları (%10) yaşadıklarını ifade ediyor.
  • Katılımcıların %19’u Pandemi’den öncesine nazaran kendi başlarına daha fazla ilaç kullandığını belirtiyor.Meditasyon, homeopati, gevşeme terapisi gibi uygulamalara eğilim ciddi ölçüde artış gösterdi. Katılımcıların %21’i ilaç kullanmak yerine; bu türde alternatif uygulamaları tercih ediyor.
  • Ankete katılanların %74’ü aşı olmaya istekli olduklarını söylüyor.  Fransa, İsviçre, Hong Kong gibi ülkelerde aşıya yönelik endişeler bulunsa da aşının önemi kabul ediliyor.

AXA Sigorta’dan yapılan açıklama şöyle: “AXA olarak insanlığın gelişmesi adına insanlar için önemli olanı korumayı amaçlıyoruz. Hepimiz için ‘daha iyi bir gelecek’ oluşturmak amacıyla riskleri öngörüyor, sonuçlarını ve etkilerini yönetiyoruz. Sigortacılık geleneksel olarak düşünülenin aksine sadece hasar anında zarar ödemek ile sınırlı değil. Aksine bizim riskleri öngörmek ve gereken önlemlerin alınmasını sağlamak noktasında büyük bir sorumluluğumuz var. İnsanları daha sağlıklı bir yaşam sürmeye, sağlıklarını koruyacak adımlar atmaya teşvik etmek de bunun bir parçası. Bu doğrultuda, dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının insanların sağlığına uzun vadeli etkilerini inceleyen son raporumuz önemli niteliğe sahip. Rapor, Pandemi’nin insanların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlığını küresel ölçekte nasıl etkilediğini, sağlık pratiklerimizin Pandemi’yle beraber nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Katılımcıların %62’si koronavirüse yakalanma korkusu nedeniyle hastanede tedavi olmaktan kaçınıyor. Dünya ölçeğinde insanların yarıdan fazlası koronavirüse yakalanma korkusuyla hastanede tedavi olmaktan kaçınıyor. Koronavirüse ek olarak; stres ve endişenin yarattığı yeni rahatsızlıklar da söz konusu. AXA olarak, yenilikçi bakış açımızı dünyanın değişen hızına ve sürekli yenilenen beklentilere göre şekillendirdiğimiz sigortacılık çözümlerimizle müşterilerimizin hayatına değer katıyoruz. Hastaneye gitmekten endişe duyan müşterilerimiz için AXA Doktor Danışma Hattı’nı geliştirdik. Pandemi sürecinde müşterilerimizin ruhsal sağlığını korumalarına destek olmak amacıyla psikolog, pedagog, diyetisyen ve spor uzmanları ile canlı yayınlar düzenledik. Evden çalışan ebeveynler için Evde Bakıcım işbirliği ile ücretsiz online özel ders ve oyun ablası hizmetlerini sunduk. Geçen sene, AXAFit ve AXA Bağımsız Yaşam Hattı gibi dijital ve yenilikçi sağlık hizmetlerini hayata geçirdik. Sunduğumuz ürün ve hizmetleri müşterilerimizin sağlık partneri olarak yanında olma gayesiyle geliştirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
banner557