banner565

banner472

banner458

banner457

Beden Mermer Genel Müdürü Zeki Tutal: “İhracatta gelişmiş ülkeleri hedefliyoruz”

Beden Mermer’in temelleri Zeki Tutal tarafından 1998 yılında atıldı. Diyarbakır Hani Bölgesi’nde bej mermer ocağı ve Adıyaman Bölgesi’nde emperador mermer ocağı bulunan firma, üretiminin yüzde 60’ını aralarında İtalya, Hindistan, İsrail’in de bulunduğu yaklaşık 20 ülkeye ihraç ediyor. Ocakta çıkan ürünleri Diyarbakır OSB’de 30 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan 9 bin metrekarelik üretim tesisinde işleyen firma, Yıllık 500 bin metrekare plaka ve ebatlı mermer üretimi gerçekleştiriyor.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:37
21248
Beden Mermer Genel Müdürü Zeki Tutal: “İhracatta gelişmiş ülkeleri hedefliyoruz”

Beden Mermer Genel Müdürü Zeki Tutal, Adıyaman’daki ocaktan elde ettikleri mermeri plaka, Diyarbakır’daki mermeri ise çeşitli  ebatlar halinde Dünya’da 20 ülkeye ihraç ettiklerini söylüyor. Beden Mermer’in ihraç pazarları çeşitlilik gösteriyor. İtalya veya Çin gibi ülkelerin yanı sıra son 4-5 yıldır Hindistan’ın ihracatta önemli bir pazar haline geldiğini kaydeden Tutal, lojistik maliyeti minimalize etmek adına ağırlıklı olarak da Ortadoğu pazarına ihracat yaptıklarını açıklıyor.
Zeki Tutal’ın hedef ise; gelişmiş Batı ülkelerine daha fazla ihracat yapabilmek. Bunun için de hükümetin mermer sektörüne yönelik özel bir strateji oluşturması gerektiğini ifade eden Tutal, hedeflerini şöyle anlatıyor: “İç piyasada çok fazla rekabetin olduğu bir alanda üretim yapıyoruz. Dolayısıyla ihracatta pazar çeşitliliği önemli bir avantaj sağlıyor. Pandemi öncesinde ihracatta önemli bir potansiyele ulaştık. Şimdi yeniden bu pazarlara yönelmeye devam ediyoruz. Mermeri genelde blok olarak ihraç ediyoruz. Katmadeğerli üretim için ise farklı bir strateji gerekiyor. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi veya farklı desteklerin sağlanmasıyla katmadeğerli üretimin de önü açılacaktır. İhracatta pazar da önemli. Bugüne kadar alışmış olduğumuz pazarlar dışında Almanya, Fransa gibi ülkeler de son yıllarda ülkemize yöneldi. Hollanda, Belçika örneğin sıcak bakıyor. Gelişmiş Batı ülkelerinin temel tedarikçisi olabiliriz.”

“Türk mermeri bir markadır”
Tamamen doğaya bağlı bir alanda üretim yaptıklarını ve mermerde Türk markasının tercih edilir bir marka olduğunu dile getiren Tutal, mermerin bir moda olduğunu ve ağırlıklı olarak inşaat sektöründe kullanıldığını Avrupa ülkelerinde önemli bir pazar olduğunu ifade ediyor.
Firma, İtalya’nın Verona kentinde bu yıl düzenlenen dünyanın en büyük mermer ve doğaltaş fuarında ürünlerini sergiledi. Lice ve Hani ilçelerinde ocakları bulunan Beden Mermer’in ürünleri, bugüne kadar Antalya, Alanya gibi turizmin yoğun olduğu bölgelerde beş yıldızlı oteller ve tatil köylerinde kullanılıyordu.
Beden Mermer, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Kırallık, İsrail, Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İtalya, İspanya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan,  Belçika, Hollanda, Ukrayna, Türk Cumhuriyetleri ve Irak’a olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ürünlerini ihraç ediyor.

7/24 kesintisiz hizmet
Tecrübeli elemanları ve modern teknolojisi ile yöre taşlarını titizlikle işleyen Beden Mermer, toplam kalite yönetimine verdiği önemi ve sürekli iyileştirme faaliyetlerini kendine felsefe edinmiş bulunuyor. Firma yakın zamanda çatısına kurduğu solar paneller ile kendi enerjisini üretiyor.
Zeki Tutal, “Doğanın bizlere sunduğu bu güzellikleri, aynı cömertlik ile onu koruma bilincine sahip, müşterilerimizin yaşam kalitesine değer katacak şekillerde sunabilen, etik sınırlarda rekabetçi, uluslararası mermer ve maden şirketiyiz” diyor.
Bünyesinde 2 adet ST., 3 adet 80 lama katrak, 2 adet plaka cila hattı, 1 adet plaka honlama makinesi, 1 adet ebatlı honlama makinesi, 1 adet epoksi hattı, 3 adet köprü kesme, 1 adet kumlama makinesi, 1 adet yakma makinesi, 2 adet mermer kalibre makinesi, 3 adet çoklu ebatlama, 1 adet katlı epoksi ve fileleme hattı, 1 adet uv jel hattı, 2 adet eskitme makinesi bulunan Beden Mermer, üç vardiya ile 7/24 kesintisiz hizmet veriyor.

Yorumlar (0)