banner565

banner472

banner458

banner457

BG-Tek Bilgi Güvenliği Teknolojileri, küresel marka olma koşusunda

BG-Tek Bilgi Güvenliği Teknolojileri Yöneticisi ve Bilgi Güvenliği Uzmanı Kamil Burlu, New York ve Londra ofisleriyle Amerika ve Avrupa pazarına açılarak ‘uluslararası güvenir marka’ olma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini söylüyor.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:31
22696
BG-Tek Bilgi Güvenliği Teknolojileri, küresel marka olma koşusunda

BG-Tek Bilgi Güvenliği Teknolojileri, ‘Siber Güvenlik’ alanında ürünler ve hizmetler sunan ‘Uluslararası Güvenilir Marka’ olma hedefiyle 2011 yılında Bursa’da kuruldu. BG-Tek Bilgi Güvenliği Teknolojileri Yöneticisi ve Bilgi Güvenliği Uzmanı Kamil Burlu, New York ve Londra ofisleriyle Amerika ve Avrupa pazarına açılarak bu hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, sürekli gelişime açık olmayı, yeni ürün ve teknolojiler sunmayı, sahip olduğu bilgi ve teknolojiyi paylaşarak bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunmayı misyon edindiklerini söylüyor.
COSLAT markası altında Güvenlik Duvarı, Hotspot, 5651 Loglama Sistemleri ve Vpn bağlantılarında Çift Faktörlü Kimlik Doğrulama (2FA) Sistemleri gibi güvenlik ürünleri ve çözümleri geliştirdiklerini aktaran Kamil Burlu, şu bilgileri veriyor: “TSE Onaylı A Sınıfı Sızma Testi firması olarak Sızma (Penetrasyon) Testi, Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, Some Eğitimi, KVKK Danışmanlığı gibi hizmetler sunan BG-Tek, ‘Sürekli Zafiyet Tarama’ konseptiyle zayıflık taramalarını bir süreç haline getiren PentestBX servisini geliştirmiştir. TRtest Ürün Uygunluk Sertifikası, TSE Onaylı A Sınıfı Sızma Testi belgesi, ISO 27001 gibi belgelere sahip olarak internetin ve bilişim teknolojilerinin kullanıldığı tüm sektörlerde 2 bine yakın müşterimize hizmet vermekteyiz.”
Kamil Burlu, “2021 yılı ve uzun vadeli hedeflerimiz arasında markalarımızın global anlamda tanınırlığını arttırma ve kurum olarak farklı pazarlara ve ihtiyaçlara ‘Bilgi Güvenliği’ ürünlerini adapte etmek olarak açıklayabiliriz. Yerli pazara sunulan ürün ve hizmetlerin farklı pazarlar içinde sertifikasyon gerekliliklerini tamamlayarak küresel pazara açılmasını sağlamak kurumumuzun bir diğer ana hedefidir” diye konuşuyor.
Kamil Burlu, işletmelerin KVKK sürecini titizlikle yürüterek ihtiyaçlara uygun şekilde idari ve teknik tedbirler alması gerektiğine dikkat çekiyor: “İdari tedbirler temel olarak politikaların ve prosedürlerin belirlenmesi şeklindeyken teknik tedbirler ise siber olayların meydana gelmesini engelleyecek veya meydana gelen siber olayların etkisini azaltacak teknik çözümlerdir. Bu noktada güvenlik duvarı, saldırı tespit ve engelleme sistemleri, log kayıt ve imzalama sistemleri gibi araçların ihtiyaçlara uygun şekilde yapılandırılması önemlidir. Alınmış olan tedbirlerin etkinliğinin kontrol edilmesi, içeriden veya dışarıdan sistemlere verilebilecek zararı önceden görülebilmesi ve zayıflıklar için tedbir alınabilmesi için TSE onaylı bir firmaya sızma (Penetrasyon) testi yaptırılması önerilir. Bu alanlarda firma olarak ürün ve çözümler sunmaktayız.”

Yorumlar (0)
banner557