banner565

banner472

banner458

banner457

Bilişim profesyonellerini zirvesi ITP’19

Bilişim profesyonellerinin zirvesi; ITP’19 (IT Professionals Seminar-Bilişim Profesyonelleri Semineri), Yeni Nesil Haberleşme: 5G ve Ötesi ana temasıyla Antalya’da toplandı.

HABER 01.01.2020, 07:47 31.01.2020, 09:03
14653
Bilişim profesyonellerini zirvesi ITP’19

Bilişim Profesyonelleri Semineri ITP’19 (IT Professionals Seminar), Antalya’da, “Yeni Nesil Haberleşme: 5G ve Ötesi (Next Generation Communication: 5G and Beyond) ana temasıyla dergimiz KobiEfor’un basın sponsorluğunda, 19-22 Aralık 2019’da, Antalya’da gerçekleştirildi. Konu ile ilgili tarafları buluşturan etkinlik, geniş kapsamlı bir fikir alışverişi ortamının doğmasına da neden oldu.
TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Semor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, etkinliğin açılış konuşmasında,  bilişim sektöründe ilk olarak yapılan toplantıların büyük çoğunluğunun Semor A.Ş tarafından yapılmış olmasına dikkat çekti.
BİMY, Kamu-BİB, e-Gameshow, Kamu Bilişim Zirvesi, Kamu Siber Güvenlik Zirvesi gibi yaygın olarak bilinen bilişim sektörünün temel etkinliklerinin Semor A.Ş. tarafından yapıldığını belirten Kuleyin bunlara ek olarak ITP kısa adı ile bilinen Bilişim Profesyonelleri Semineri’nin de sektörün en yeni konularının tartışıldığı bir platform olmayı başardığını söyledi.
Kamu Yönetimi ve Teknoloji Zirvesi olarak bilinen KAYTEK Platformu adına söz alan Kamu Bilişim Derneği Başkanı Gökhan Özbilgin, platformun amaçlarını anlattı ve bu platformun ITP etkinliği ile birlikte yapılmasının bir sinerji yarattığını, akademi ve iş dünyasının bir arada olmasının olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti.
Açılış konuşmacılarından KVKK 2. Başkanı Cabir Bilirgen ayrıntılı bir durum değerlendirmesi yaparak ‘Yeni Nesil Haberleşme’ ile yakalanacak olumlu gelişmelerin yanında ortaya çıkma ihtimali yüksek olan siber güvenlik konularının her zaman ana problemlerimizden birisi olacağını belirtti. Bilirgen, “Unutmayalım ki her zaman hırsız polisin önünde koşar” diyerek siber güvenlik olgusunda hazırlıksız yakalanmanın sonuçları hakkında bilgi verdi.
USISHI Genel Müdürü Muhammed Fatih Soydan ise ürettikleri yerli ürünler konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu ve ‘yabancı ürüne aşırı güven, yerli ürüne güvensizlik’ biçiminde ortaya çıkan kültürel dokunun değişmesi gerektiğinden söz etti.
Açılış oturumunun çağrılı konuşmacısı; Ulak Haberleşme Genel Müdürü Dr. Metin Balcı ise ‘Yeni Nesil Haberleşme (5G)’ teknolojilerinin yaratacağı etkiyi ve Ulak Haberleşme’nin yaptığı yatırımları anlatarak ülke kalkınması açısından konunun önemini vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından ilk gün; “Türkiye ve Yeni Nesil Haberleşme”, “Akıllı Şehirler ve Yeni Nesil Haberleşme” konulu oturumlar yapıldı. İkinci gün ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Kadri Bürümcük’ün açılış konuşmasıyla başladı.
Çağrılı Konuşmacı Dr. Ashley Prisant, ‘Dijital Çağda Liderliğin ABC’si başlıklı konuşmasının ardından “Nesnelerin İnterneti ve Otonom Sistemler” oturumu yapıldı. Çağrılı  Konuşmacı LL.M. Bilkent Üniv. Öğretim Üyesi Dr. Hamdi Pınar, “Teknolojik Alanda Standarda Esas Patentler (SEP), FRAND Yükümlülüğü ve Bunlara İlişkin Hukuki Tartışmalar” konularını ele aldı.  , “Siber Güvenlik ve Yeni Nesil Haberleşme” oturumu ve son olarak  “Bilgi Teknolojileri Yönetimi ve Yeni Nesil Haberleşme” oturumu gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)