banner565

banner472

banner458

banner457

Bir İstanbul Klasiği Çengelköy Börekçisi Franchising ile büyüyor

İstanbul lezzetlerinin en bilinenlerinden Bir İstanbul Klasiği Çengelköy Börekçisi lezzet hikayesi, geçmişi ve geleceğe yönelik çalışmalarını Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilbağı ile konuştuk. Neredeyse ömrünün tamamı denecek kadar hayatının çok büyük bölümü börekle geçmiş, börekle devam eden Murat Bey’e içtenlikle verdiği cevapları için teşekkür ediyoruz.

HABER 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:46
29234
Bir İstanbul Klasiği Çengelköy Börekçisi Franchising ile büyüyor

Çengelköy Börekçisi hikayesi nasıl başladı?
Çocuk denecek yaşta çıraklıkla başlayan börekçiliğimiz, aile bireylerimizin de katılımı ile kısa zamanda bir imalat dükkanının devralınarak seyyar tezgah satışı yapılan bir işe dönüştü. Bir müddet sonra ‘Murat’ adıyla Çamlıca’daki ilk dükkanımız ve Çengelköy’deki ikinci şubemizle Çengelköy Börekçisi markamızın hikayesi başladı.

Ailemizin büyüğü babamız Musa Dilbağı’nın bizi sürekli cesaretlendiren olağanüstü özverisi ve sevecen kişiliği ile Çengelköy Börekçisi markamız kısa zamanda müşterilerimizin teveccühüne mazhar oldu. O günden bugüne kendimize özgün lezzetleri kaliteli malzemeler ile standartlarını geliştirerek, her gün tertemiz ve taze olarak müşterilerimize sunuyoruz.

TSE HYB, TSE Helal Uygunluk Belgesi TSE Covid-19 Gıda Üretim Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerimiz ile artık kaliteli, lezzetli, güvenilir ürünlerimizi modern, hijyenik üretim, paketleme ve lojistik imkanları ile Türkiye’nin her yerine ve Avrupa, Ortadoğu ve Amerika pazarlarına ulaştırmaya başladık… Yeni hizmetimiz dondurulmuş lezzetlerle ‘Bir İstanbul Klasiği’ artık her evde, ofiste lezzet hikayesi yaşatacaktır…

Yurt içi ve yurt dışında kaç şubeniz vardır?
Şimdilik İstanbul’un muhtelif yerlerinde bulunan 16 şubemizle müşterilerimize hizmet vermekteyiz. 2020 yılı başına kadar çok yakın çevremizde sınırlı bayilik verdik. Şimdi alt yapımızı daha da güçlendirerek yurt içi-yurt dışı bayilikler vermeye başladık. Henüz yurtdışı bayimiz oluşmadı ama ürünlerimiz gidiyor.

Franchising bedeli olarak ne talep ediyorsunuz?
Pandemi sebebiyle bir müddet franchising giriş bedeli ve reklam bedeli almıyoruz.

Özellikle istenilen lokasyon şartlarınız var mıdır?
Tercihen dükkan 70-100 m2 arasında olmalıdır. Özellikle sabah işe gidişte yoğun yaya ve araç trafiği olan caddeler tercih edilmelidir. Bahçe veya dış alan olarak kullanılabilecek yeri olmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından ruhsat almak için bir sıkıntı olmamalıdır.  Tavan yüksekliği minimum 2.5 m ve üstü olmalıdır. İşletmecinin tam zamanlı işinin başında olması tercih sebebidir. İşletmecinin mali yeterliliği kadar güler yüzlü olması da aranan özelliklerdendir.

Yeni Ar-Ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Biz İstanbul lezzetleri üretiyoruz. Ana konseptimize zarar vermeden yeni ürünlerle alakalı sürekli olarak Ür-Ge ve Ar-Ge çalışmaları yapmaktayız. Özellikle değişen müşteri alışkanlıkları üzerine klasik lezzetlerimizi daha inovatif ürün haline getirme arayışımız her zaman vardır. Şubelerimizle beraber online pazar yerlerinde de ürünlerimiz yer almaya başladı.

Pandemiden sonra getirilen yenilikler
Covid-19 pandemisinin çıkmış olduğu ilk günden itibaren ulusal ve uluslararası yayınlanan bütün kuralları yakinen takip etmek ve tedbirleri hızlı bir şekilde uygulamaya almaktayız. Yürütmekte olduğumuz bu misyonu; Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen tüm şartları başarıyla sağlayıp “TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” alarak bir kez daha tescillemiş bulunmaktayız.

2021 yılı hedefleriniz nelerdir?
Her yıl önceliğimiz enflasyon üzerinden bir büyüme yakalayabilmek ama küresel salgından ötürü sürekli artan girdi maliyetlerini tüketiciye yansıtmakta zorlanmaktayız. Ve bunun yanı sıra kısıtlamalardan kaynaklı talepte ki zorunlu azalıştan dolayı, 2021 yılı için öncelikli hedefimiz pandemi öncesi cirolarımızın yaklaşık % 20’si üzerinde yılın kapanışını yapmak. Ayrıca 2021 sonuna kadar 5-7 şube bayilik vermeyi hedeflemekteyiz.

Franchise almak isteyenler size nasıl ulaşabilirler?
İnternetten bizi bulup, gelen birçok bayimiz mevcut.    Web sayfamız www.cengelkoyborekcisi.com web sayfamızdan veya 0216 462 35 20 / 0555 051 22 45 numaralı şirket telefonlarımızdan da bize ulaşabilirler.

Yorumlar (0)