banner565

banner472

banner458

banner457

Bitay Teknoloji Dünya’da ilk 20’yi hedefliyor

Türkiye’nin ilk uluslararası kripto para borsası olan Bitay Teknoloji’de 700 binin üzerinde kripto para yatırımcısı işlem yapıyor. Bitay Teknoloji Genel Müdürü Niyazi Yılmaz, dünya genelinde ilk 20 kripto para borsası olmak istediklerini belirterek, bir yıl içinde 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

HABER 01.12.2021, 00:57 27.01.2022, 18:06
21236
Bitay Teknoloji Dünya’da ilk 20’yi hedefliyor

Bitay Teknoloji, yüksek ürün çeşitliliği ve piyasa hacim derinliğiyle Türkiye’nin ilk uluslararası kripto para borsası. Türkiye’de 700 binin üzerinde kripto para yatırımcısı Bitay Teknoloji üzerinden işlem yapıyor. Günlük ortalama aktif işlem yapan kullanıcı sayısı ise 50 bin.
Bitay Teknoloji Genel Müdürü Niyazi Yılmaz, “Hacimsel olarak Türkiye’nin en büyük kripto para borsaları arasındayız. Hedefimiz dünyada ilk 20 arasına girmek. Farklı ülkelerde o ülkenin kendine özgü koşullarıyla yerel bir anlayışla hizmet verme vizyonumuz doğrultusunda bir yıl içinde 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Niyazi Yılmaz, “Bitay Teknoloji olarak kullanıcılarımıza fayda sağlayacağına emin olduğumuz, müşteri deneyiminde fark yaratacağına inandığımız platform ve ürünlerle ilerliyoruz. Türkiye’nin en gelişmiş dijital para alım ve satım işlemlerinin yapılmasını sağlıyor, ileri düzey trade sistemini hem web hem de mobil uygulama olarak müşterilerimize sunuyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle İstanbul’un uluslararası finans merkezi olma vizyonuna da katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Bitay Teknoloji, kendi kaynaklarıyla geliştirdiği teknolojiyi küresel vizyonuyla birleştirerek uluslararası arenada önemli yatırımları hayata geçiriyor. Türkiye’nin yanı sıra Estonya, ABD, İngiltere, Hollanda, Hindistan ve Avrupa Birliği’ndeki kripto yatırımcılarına hizmet veriyor. Bu kadar geniş yelpazede hizmet veren Türkiye’nin ilk borsası olduklarını paylaşan Yılmaz, görüşlerini şöyle aktardı: “Bu ülkelerde çeşitli yatırım alternatiflerinin yanı sıra bankacılık sisteminden çok daha hızlı ve düşük maliyetli fon transferine olanak sağlayacağız. Hindistan’da bir şirket kurduk ve yönetim kadrosu oluşturduk. Hindistan’da yaklaşık 1.4 milyar kişi yaşıyor ve yaklaşık 20 milyon Hint asıllı kişi ise Hindistan dışında ikamet ediyor. Bunların birçoğu ülkelerindeki yakınlarına para gönderiyor. Biz bu alandaki ihtiyaca yönelik en avantajlı çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Yine ABD’de kurduğumuz şirketimiz lisans aldı, şu anda ABD’nin 17 eyaletinde işlem yapma iznimiz bulunuyor. Estonya’da bir şirket kurarak faaliyet iznimizi almış durumdayız. Böylece bütün Avrupa ülkelerine hizmet verebileceğiz. Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu yani ülkemizi çevreleyen bölgede ve Hindistan’da yeni işbirliklerine imza atıyoruz.”

Sektör Türkiye’de büyüyecek
Niyazi Yılmaz, otoritelerin düzenlemeleri hızlı bir şekilde hayata geçirirse Türkiye’nin ulusal ekonomisinin bundan kazançlı çıkacağını öngörerek şunları söyledi: “Kripto para borsalarının ülke ekonomisine katkı sağlaması ve tüketicinin korunması için regülasyonlar uluslararası örneklerle paralel şekilde ilerlemeli. Bu alana düzenlemenin gelmesini en çok biz istiyoruz. Şu anda bu alanda 40’ın üzerinde borsa var ancak düzenleme geldiğinde bunların yaklaşık 10-15’inin faaliyetlerine devam edebileceğini öngörüyorum.”
Kripto para piyasasının reel ekonomiyle nasıl entegre edebileceğine yönelik iş modelleri geliştirdiklerinin altını çizen Yılmaz, “Ödemeler alanında müşterilerimizin kullanımına sunduğumuz BitayPay ile kripto parayla alışveriş yapabilme imkanı sunabileceğiz. Ayrıca yakın dönemde firmaların token çıkarmasına ve satışına aracılık etmek de bizim önemli hedeflerimizden biri. Türkiye’nin en büyük holdingleriyle BitayPay kapsamında imza aşamasına geldik. Beklenen düzenlemelerin gelmesiyle birlikte bu alanda hızla ilerleyeceğiz” bilgisini verdi.
Bitay Teknoloji’nin platform altyapısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Desteği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ında Ar-Ge Projesi olarak geliştirildi. Firma, yüzde 100 yerli ve kendi bünyesindeki yazılım ekibi ile Trading platformundan, Cüzdan’lara kadar gelişmiş teknolojilerle hizmet veriyor. Teknolojisinde hiçbir 3. parti yazılım kullanmıyor.

Yorumlar (0)