banner565

banner472

banner458

banner457

Büyüme için sigorta sektörü gelişmeli 

Pandeminin Ekonomi Günlüğü’nde, büyüme için sigorta sektörünün önemine, çalışan deneyimi trendlerine ve girişimcilik ekosistemine yer verdik.

HABER 01.12.2021, 00:12 26.12.2021, 21:27
20709
Büyüme için sigorta sektörü gelişmeli 

Marsh, ‘Pandemi Sonrası Dünyada Mobilite Trendleri Raporu’na göre; sigorta sektörü gelişmezse, küresel paylaşım ekonomisi ve mobilite sektöründeki büyüme duracak. Küresel paylaşım ekonomisi ve mobilite sektöründeki hızlanan değişiklikleri desteklemek için geçici işçileri destekleyen sigorta programları da dahil olmak üzere yeni sigorta çözümlerinin oluşturulması gerekiyor.
Rapora göre; COVID-19 salgını, dünya genelinde mobilite modellerini ve paylaşım ekonomisini yeniden şekillendiriyor. Son kilometre lojistiğindeki artıştan ilk sürücüsüz sevkiyat hizmetine, elektrikli ‘scooter’ların artan popülaritesine kadar, hareketlilik alışkanlıkları önümüzdeki 18 ay boyunca hızla gelişmeye devam edecek. Ancak güven dinamiğinde kilit rol oynayan sigorta, bu değişimlerle birlikte gelişmezse ilerleme durma noktasına gelebilir. Freelance ve bağımsız yüklenici kavramları yeni olmasa da dijital şirketler bu tür çalışanlara erişimi hızlandırdı ve iş kazası geçirmeleri veya gelir kaybetmeleri durumunda onları desteklemek için sosyal güvenlik ağındaki eksikliklere vurgu yapıyorlar.
Rapor, dijitalleştirilmiş ödemelerin riske yol açabileceği gibi, dijitalleştirilmiş gelirin de kamu programları ve özel sektörün bir kombinasyonu yoluyla desteklenen yeni türden yan haklara yol açabileceğini belirtiyor. Rapora göre, insan sürüş davranışını izleyebilen gelişmiş sensör teknolojisi için de fırsatlar mevcut.
Rapora göre, elektrikli scooter’lardan toplu taşımaya ve araç paylaşımına kadar çeşitli ulaşım formları için dijital ödemelerin artan kullanımı, aynı zamanda yenilikçi sigorta çözümlerinin oluşturulmasına da yol açacak. Bireysel dijital yolculuklardan elde edilen verilerin kullanımı, yalnızca hasar yönetimi sürecini büyük ölçüde iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda gerçek zamanlı bireyselleştirilmiş isteğe bağlı sigorta için de bir fırsat yaratıyor.
Marsh Türkiye Eş CEO’su Tarık Serpil, Pandemi’nin dünya çapında yeni mobilite alışkanlıklarının benimsenmesini hızlandırdığına dikkat çekti: “Ancak değişmeyen şey, toplumun bu ulaşım türlerinin güvenli olduğuna inanma ihtiyacı. Sigorta aslında bir ‘ödeme taahhüdüdür ve özellikle işletim iznini kolaylaştıran ve risk sorumluluğunun net olmadığı durumlarda platformu ve kullanıcıyı koruyan güven dinamiğinde önemli bir rol oynar. Sigorta, bu hızlanan mobilite değişimine ayak uydurabilir ve gelişebilirse önümüzdeki yıllarda bu sektörde büyümeyi güçlendirebilir. Bunun için geçici işçileri destekleyen sigorta programları da dahil olmak üzere yeni sigorta çözümlerinin oluşturulması gerekiyor.”

Yorumlar (0)