banner565

banner472

banner458

banner457

Çorumlu 10 firma savunma sektörüne odaklandı, SAHA EXPO’ya katılıyor;  Çorum, savunma sanayide önemli merkezlerden biri olmayı hedefliyor 

Makine sektöründeki gelişmelerle bölgesinin en fazla ihracat yapan şehri konumuna yükselen Çorum, bu alandaki uzmanlığını savunma sektörüne yöneltti. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Sürekli gündemimizde tuttuğumuz savunma sanayisine katkılarımızı sunmak için oldukça büyük çaba sarf etmekteyiz. Bizim arzumuz, ilimizin savunma sanayinde önemli merkezlerden biri haline gelmesini sağlamak ve firmalarımızın yatırımlarının daha da büyümesi yönündedir” dedi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:11
20899
Çorumlu 10 firma savunma sektörüne odaklandı, SAHA EXPO’ya katılıyor;  Çorum, savunma sanayide önemli merkezlerden biri olmayı hedefliyor 

Çorum’un güçlü sanayi kültürünün temelinde girişimci ruhu yatıyor. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Sanayileşme hamlesinin başladığı yıllarda altyapısal olarak kısıtlı imkânlara sahip olan Çorum ilimizin, olumsuzluklara rağmen öz sermayesi ile kurduğu sanayisi, ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır” dedi. Makine sektörü, Çorum’da sanayinin lokomotifi durumunda. Çorumlu makine sektörü temsilcileri dünyanın dört bir yanına anahtar teslim un ve yem fabrikaları kuruyor. Çorum TR 83Bölgesi’nde yer alıyor. Şehrin bölge ihracatı yıllar içerisinde değişiklik gösterse de son 3 yılda liderliği elinde bulunduruyor.
Başkan Başaranhıncal, “Çorum, bölgesinin en fazla ihracat yapan şehridir. Makine sektörünün Çorum’un ihracatındaki payı yadsınamaz. Belli bir olgunluğa ulaşmış ve kümelenme dahilinde özellikle ihracata yönelik çalışan makine sanayimiz, sahip olduğu makina parkı, üretim bilgisi ile savunma sanayine destek  olabilecek kapasitesiyle dikkatleri çekmektedir” diye konuşuyor.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan firmalara destek
Çetin Başaranhıncal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak makine sektöründe yer alan firmaların sektörel farkındalığının artması için bir dizi çalışma yaptıklarını belirterek savunma sektörüne bu anlamda büyük önem verdiklerini açıkladı.
Başkan Başaranhıncal, sektöre yönelik gelişmeleri ve kendilerinin yürüttüğü çalışmaları  ise şöyle aktardı:  “Savunma sektörü son yıllarda hızlı büyüme sürecine giren ve uluslararası arenada dahi dikkatleri çeken bir yapıdadır. Savunma alanında gelinen aşama yürütülen organizasyonlara da yansıyor. Bu organizasyonlar kapsamında son yıllarda Ankara ve Eskişehir’de yerleşik olan savunma sanayi firmalarının kümelenmesi önemli gelişmelerdir. Bu tür çalışmalar Savunma Sanayi Bakanlığı ile yürütülen koordineli işbirlikleriyle gerçekleştirilmiştir. Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemleri geliştirmek hedefiyle kurulan Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un yerli ve milli teknolojilerin ülke genelinde üretilmesi adına odamız işbirliğiyle bu yıl ‘Çorum Savunma Sanayi Buluşması’ etkinliği organize edilmiş, firmalar ile  savunma sanayinin önde gelen kuruluşları bir araya getirilmiştir. Roketsan, Tai-Tusaş, Aselsan gibi kuruluşların üst düzey yöneticileri ile görüşmeler yapma imkanı sağlanmış ve firma ziyaretleri  gerçekleştirilmiştir.”

Savunma sektörü öncelikli alan
‘Savunma Sanayi’nin millileştirilmesi ve geliştirilmesi hususu, ülkemizin en önemli politikalarından biri haline gelmiş durumda. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak son 10 yılda savunma sektörünü hep gündemlerinde tuttuklarını ve sektörün bölgede gelişimi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başaranhıncal, şu bilgileri verdi: “Sürekli gündemimizde tuttuğumuz savunma sanayisine katkılarımızı sunmak için oldukça büyük çaba sarf etmekteyiz. Bizim arzumuz, ilimizin savunma sanayinde önemli merkezlerden biri  haline  gelmesini  sağlamak ve firmalarımızın yatırımlarının daha da büyümesi yönündedir. Bu amaçla da 10-13 Kasım 2021 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleştirilecek Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na Oda olarak firmalarımızla birlikte katılım sağlayacağız. Bu fuardan elde edilen sonuçlar doğrultusunda, ileriki dönemler için savunma sanayi sektörünün Çorum payının büyümesine katkı sağlayacağını düşünmekteyiz.”

Yorumlar (0)