banner565

banner472

banner458

banner457

Cumhurbaşkanı Erdoğan dijital seferberlik ilan etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum” dedi. Erdoğan, öncelikle 5G gibi, 6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin ve yatırımlarının hızla inşa edilmesini, yaygınlaştırılmasını gerektirdiğini vurguladı.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:34
20801
Cumhurbaşkanı Erdoğan dijital seferberlik ilan etti

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından ATO Congresium’da düzenlenen ‘Forum Metaverse’ etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum” dedi.
Ukrayna-Rusya krizinin bir gerçeği gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, “Her alan gibi dijital dünyada da kendi altyapınıza, kendi mecralarınıza, kendi insan gücünüze sahip değilseniz, yani yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız felaketin içindesiniz demektir. İHA’larınızı, SİHA’larınızı, Akıncılarınızı eğer yapamıyorsanız her an köle olmayla karşı karşıyasınız” mesajını verdi.
Meta projelerin, Web 3.0 denen çok daha kapsamlı, çok daha kuşatıcı, çok daha karmaşık bir teknolojik dönüşümün üzerinde inşa edilen mecralardan yalnızca biri olduğunu söyleyen Erdoğan, bu sürecin öncelikle 5G gibi, 6G gibi yeni altyapı teknolojilerinin ve yatırımlarının hızla inşa edilmesini, yaygınlaştırılmasını gerektirdiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özgün teknolojilerimizi, yazılımlarımızı geliştirmeden, özgün içeriklerimizi üretmeden kafamızı yastığa, huzurlu kalple koyamayız. Geleceğimize güvenle bakamayız. Bu teknolojileri geliştiren şirketler, vadettikleri yeni dijital dünyayı, önce kendi ülkelerinin vatandaşları, hatta onların da belirli bir kesimi için erişilebilir kılacak, zamanla da yaygınlaştıracaklardır. Fakat gerçek şu ki dünya, dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Ülkelerin yöneticileri olarak bizlere düşen görev, kendi insanlarımızı, kendi gençlerimizi özellikle de bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, en güvenli, en güçlü, en donanımlı şekilde hazırlamaktır” açıklamasını yaptı.
Erdoğan, teknolojinin altyapı hazırlığı ne kadar yüksek maliyetli bir faaliyet alanı ise içerik üretiminin de işin aynı derece stratejik, kritik, hayati bir yönü olduğuna işaret etti.
Erdoğan, “Yazılımdan pazarlamaya geniş bir yelpazede dijital mecralarda doğup gelişen ve değeri bir milyar doları aşan şirketlerimizin sayısı giderek artıyor. Bununla birlikte bizim hayalimiz de hedefimiz de ihtiyacımız da daha büyüktür” diye konuştu.

“Yatırımcılara, girişimcilere, gençlere ihtiyacımız var”
Bu konuda iş dünyasının yanı sıra tüm kurumlara, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Web 3.0 ve Metaverse gibi gelişmeler bize dijital kültür konusuna artık daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye sadece 85 milyon kendi vatandaşından ibaret bir ülke değildir. Türkiye yakın coğrafyasından başlayarak dünya çapında siyasi, ekonomik, kültürel etki alanı olan, gönül coğrafyası milyar seviyesinde insanı kucaklayan bir ülkedir.”

“Ülkemizin potansiyeli, kendi Silikon Vadisi’ni oluşturacak düzeydedir”
Erdoğan, yapılan, üretilen ve inşa edilen her şey gibi dijital kültür ürünlerinin de geniş bir hedef kitlesi olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin potansiyeli, kendi Silikon Vadisi’ni oluşturacak düzeydedir. Yapay zekadan akıllı cihazlara, oyun sektöründen kültür endüstrilerine kadar bu alandaki tüm çalışmalara vakit ve kaynak ayıracak, ülkemizi dijital üretimde öne çıkartacak yatırımcılara, girişimcilere, gençlere ihtiyacımız var.”

Yorumlar (0)