banner565

banner472

banner458

banner457

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’

MÜSİAD’ın düzenlediği ‘Türkiye’nin Gücü Ödül Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’ verildi.

HABER 01.06.2022, 00:00 24.06.2022, 10:42
23028
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 17 yıldır düzenlediği ‘Türkiye Ekonomi Basını Ödül Töreni’ni bu yıl ‘Türkiye’nin Gücü Ödül Töreni’ adıyla ulusal ölçekte kapsamlı ve güçlü bir programa dönüştürdü. Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde iş ve siyaset dünyasına yön veren isimler, akademisyen, sanatçı ve fikir önderlerinin katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’ verildi.
“Ödülü iftiharla taşıyacağım”: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin Gücü Özel Ödülü’nü köklü dayanışmamızın, dava arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak ömrüm boyunca iftiharla taşıyacağım. Ülkemizin üretimine, ihracatına katkı sağlayan cesur isimlerin ödüllendirilmesini anlamlı buluyorum. Esasen bugün ödül tevcih ettiğimiz isimler Türkiye’nin yazdığı başarı hikâyesinin kahramanlarından küçük bir örnektir. Vatanımızın dört bir yanında aralarında kadınlarımızın gençlerin olduğu on binlerce insanımız benzer başarılara imza atıyor’’ dedi.
MÜSİAD Ticaret Ofisi müjdesi: MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin kalkınması, ekonomik bağımsızlığı ve mazlum halklara verdiği destekle başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere dünya barışına sağladığı büyük katkılarından dolayı ödüle layık görüldüğünü açıkladı. Asmalı, bugün; yurt içinde 84, yurt dışında 81, toplamda 164 şubeyle Türkiye’de ve Dünya’da etkin ve yaygın büyük bir sermeye platformuna dönüşen MÜSİAD’ın, değişik sektörlerde faaliyet gösteren 12.500 üyesi ve 60 bin firmayla yaklaşık 2 milyon insana istihdam sağladığını, ekonomik büyümeye ise kadim ahîlik geleneği çerçevesinde katkıda bulunduğunu söyledi.
Türkiye ekonomisine katmadeğer sağlamak, üretim projeksiyonunu güçlendirmek ve ihracat sürecine ivme kazandırmak için MÜSİAD olarak 2022’yi yatırım yılı ilan ettiklerini söyleyen Asmalı, 1 milyar dolar ihracatı aşan illerin sayısını ise 30’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı: “Üyelerimiz arasındaki ticareti daha da geliştirecek ve yeni ortaklıklara zemin hazırlayacak MÜSİAD Ticaret Ofisi’ni kuruyoruz. Yeni dönemde genç ve kadın girişimcileri her alanda daha çok destekleyeceğiz. Ayrıca, İdlib’de biriket evlerden oluşan 640 haneli kalıcı MÜSİAD Köyü projesine başladık.”

Ödül alanlar
Turkovac’ı geliştiren Prof.Dr. Aykut Özdarendeli ‘Akademinin Gücü Ödülü’,  Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ‘Basının Gücü Ödülü’, Altınay Robot Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ‘Dönüşümün Gücü Ödülü’, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek ‘Girişimin Gücü Ödülü’, Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alper Önoğlu ‘İklimin Gücü Ödülü’, Kale Grup Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay ‘Kadının Gücü Ödülü’, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ‘Markanın Gücü Ödülü’, Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Kurucusu Hatice Dilruba ‘Sosyal Sorumluluğun Gücü Ödülü’, Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ‘Üretimin Gücü Ödülü’ne layık görüldü. Aynı zamanda MÜSİAD’ın 32. yıl dönümü kutlamasına da sahne olan ödül töreni, derneğin 32 yıllık başarı hikâyesini gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)