banner565

banner472

banner458

banner457

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a müjde verdi

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi resmen ilan edildi. 7 bin kişiye doğrudan, 25 bin kişiye dolaylı olarak iş imkanı doğdu. Trabzon, Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı.

HABER 01.09.2019, 07:55 30.09.2019, 09:09
16721
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a müjde verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Açılışa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende Trabzon’a müjde verdi, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni imzaladığını açıkladı ve “Yüksek teknolojili ürünlerin üretileceği ve 7 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak bu bölge ile şehrimizin sanayisine yeni bir dinamizm kazandıracağız” dedi. Erdoğan, geçtiğimiz 17 yılda Trabzon’da toplamda 30 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Dile kolay. Bunları biz yaptık. Niye? Biz bu millete, ülkeye aşığız ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

4 projeye destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’daki her bir projenin takipçisi olduğunu belirterek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Trabzon’a iki önemli müjde ile geldiklerini söyledi: “Müjdelerimizden ilki, bölgesel gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla ayrıcalıklı teşvik ve destekler sağladığımız Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili. Yatırım ortamını canlandırmak, üretimi ve istihdamı artırmak için Trabzon’u Cazibe Merkezleri Programı kapsamına aldık. Katmadeğerli üretim öncülüğünde büyüme hedefimizde Trabzon’u bir marka haline getireceğiz. Bu doğrultuda şu an 4 projemize destek sağlıyoruz. Öncelikle, Arsin’deki OSB’mizin enerji altyapısını güçlendiriyoruz.
Diğer yandan, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) kuruyoruz. Yine program kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz’de Kuyumculuk ve Tasarım Merkezi kuruyoruz. Son olarak da Akçaabat ve Beşikdüzü OSB’lerimizde arıtma tesisleri kuruyor, Vakfıkebir OSB’mizdeki içme ve kullanma suyu problemini de kökten çözüyoruz. İstiyoruz ki Trabzonlu sanayicilerimizin önünde en ufak bir engel kalmasın, tüm enerjilerini üretmeye, büyümeye harcasın.”

Trabzon Yatırım Adası Projesi: Bakan Varank, ikinci müjdelerinin de Trabzon Yatırım Adası Projesi olduğunu açıkladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi resmen ilan edildi. Arsin’de 278 hektarlık alanda deniz dolgusu üzerine kuracağımız Yatırım Adası’nın tamamı faaliyete geçtiğinde doğrudan 7, dolaylı olarak da 25 bin kişiye iş imkânı doğacak.”
Projenin Trabzon’a çağ atlatacak olduğunu ifade eden Bakan Varank, yatırım adasının altyapı ve üst yapı inşaatlarından, yatırımların bu alana yönlendirilmesine kadar yine tüm süreçlerin yakın takipçisi olacaklarını dile getirdi: “İnşallah önümüzdeki dönemde de sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Trabzon için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Trabzon büyüyecek ki Karadeniz büyüsün, Türkiye büyüsün.”

Yorumlar (0)