banner565

banner472

banner458

banner457

Destek Bilgisayar’da hedef yurt dışı pazarı

Bilişim ve iletişim teknolojilerinde danışmanlık, tasarım, satış ve satış sonrası hizmetler sunan Destek Bilgisayar, müşterilerine iş süreçlerinde katmadeğer sağlıyor. Destek Bilgisayar Genel Müdürü Oğuz Tamer Tunçel, Destek Bilgisayar’ın çalışmalarını yakın gelecekte Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve İran pazarına taşımayı hedeflediğini açıklıyor.

HABER 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 22:59
23311
Destek Bilgisayar’da hedef yurt dışı pazarı

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin 7 bölgesine yayılmış olan Destek Bilgisayar, 30 bölge ve irtibat ofisleri, 600’e yakın personeli ve 50’ye yakın alt yüklenici ekosistemiyle sektörün önemli lokomotif şirketleri arasında yer alıyor. Bilişim ve iletişim teknolojilerinde, danışmanlık, tasarım, satış ve satış sonrası hizmetler sunan firma, müşterilerinin kendi işlerine odaklanmalarını sağlarken; iş süreçlerinde de katmadeğer sağlıyor. Destek Bilgisayar, 1996’dan itibaren; kurumsal altyapı çözümlerinden, ağ ve güvenlik çözümlerine, sözleşmeli hizmetlerden, dış kaynak kullanım hizmetlerine, danışmanlık hizmetlerinden sistem entegrasyon çalışmalarına kadar birçok alanda çözüm ve hizmet üretiyor.

Özellikle büyük bir servis operasyonu için oluşturulmuş geniş kadrosuyla Türkiye çapında yüksek seviyeli önceliklerle müşterilerine en yüksek kalitede servisler ulaştırırken bu amaçla büyük global entegratörlerle birlikte kamu, savunma, enerji, telekom ve finans sektörlerinde çalışmalarını sürdüren Destek Bilgisayar, bazı yerel şirketlerin alt yüklenicisi olarak yakın çevre ülkelere yaptığı servis hizmetleriyle de katmadeğerli çözümlerini ve hizmetlerini ülke sınırlarının dışına taşıyor.

Destek Bilgisayar Genel Müdürü Oğuz Tamer Tunçel, “Bilişim ve iletişim konularında uçtan uca düşünebileceğiniz; kablolu, kablosuz ağlar, veri merkezi sunucuları ve depolama cihazları, internet erişim ve güvenlik ürünlerinden, optimizasyon cihazlarına, uç kullanıcı masaüstü tüm erişim cihazlarından, bu cihazların üzerinde çalışan yazılımlar ile ara katman yazılımlarının, sağlayıcılığı, kurulum ve işletim hizmetlerini yürütüyoruz” diyor.

Tunçel, beklenti ve gereksinimlere yanıt verecek en etkin ve yaratıcı çözümleri, uygun maliyette, hızlı servis hizmetiyle sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor: “Karşılıklı güven, dürüstlük ve açıklık ilkelerine sadık kalarak, sürekli değişime açık olmaya çalışıyoruz. Eğitime ve uzmanlığa verdiğimiz önemle operasyonel başarılarımızı da aynı ivmeyle sürekli artırmayı hedefliyoruz. Kalite yönetim prensiplerimiz doğrultusunda ‘Profesyonel Hizmet, Etik, İş Gücü, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevreci ve Müşteri Odaklı’ çalışma anlayışımızı tüm iş süreçlerimize uyguluyor ve sürekliliğini takip ediyoruz.”

Türkiye’nin en büyük MSSP’si olmayı hedefliyor
Servis hizmetleri konusunda uzmanlıklarıyla sektörün en büyük 10 şirketi arasında bulunduklarını kaydeden Tunçel, bu yıl hedeflerinin ilk 5’te yer almak olduğunu açıklıyor: “Orta Doğu bölgesinde MVS (multi vendor services) konusunda iş ortaklarıyla görüşmeler yapıyoruz. Sonrasında bu çalışmaları Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve İran pazarına da taşımayı arzu ediyoruz. Hızla büyüyen bulut hizmetleri çerçevesinde, uzman olduğumuz konvansiyonel servis hizmetlerini, Yönetilebilir Servisler kapsamında da genişletmek ve tecrübelerimizi bu alanda da geliştirerek Türkiye’nin en büyük MSSP’si (Managed Service and Solution Provider) olmayı hedefliyoruz.”

Özellikle dijital dönüşüm konusunun yeni nesil IT dünyasında çok önemli olduğunu vurgulayan Tunçel, dijital dönüşümü bir ‘insan dönüşümü’ olarak gördüklerini, yakın gelecekte pek çok klasik iş dalının sona ereceğini dile getiriyor: “Yeni fikirler bulup, işini dönüştüren şirketler ayakta kalacak, diğerleri ise acımasız rekabetle eriyip gidecekler. Yeni insan nesli için iş olanakları da azalıyor, artık robotlar ve yapay zeka geliyor. Tüm bunlar sektörü değil, dünyayı değiştirecek. Bizim gibi servis şirketleri her zaman dönüşümü fırsat olarak görür. Pandemi sürecinin dijital dönüşümü hızlandırdığı ve şirketlerin bilişim yatırımları listesinde ilk sıralara çıktığını görüyoruz. Ofis dışı çalışma hayatı hızla artarak zorunluluk haline geliyor. Bu durumun mobilite ve güvenlik konusunda şirket yatırımlarını artırmaya zorladığı bir dönemden geçiyoruz. Bilişim sektörü için inanılmaz fırsatların olduğunu görmek ve değerlendirmek gerekiyor.”

Yorumlar (0)